Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Νότα Κυμοθόη "Πρώτα Άνθρωποι με το συνάνθρωπο κι ύστερα πολιτικοί"

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη"Πρώτα Άνθρωποι με το συνάνθρωπο κι ύστερα πολιτικοί"
     Η υπουργός Εργασίας στην Ελλάδα Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος το 2019 για Δήμαρχος Αθηναίων. Δύο σπουδαίοι άνθρωποι, Έλληνες και παιδιά Ελλήνων, οπού πρώτα είναι Άνθρωποι με το συνάνθρωπο κι ύστερα πολιτικοί. Κανείς από τους δυο τους δεν είχε ανάγκη την καρέκλα της πολιτικής εξουσίας. Ο τόπος όμως, η χώρα μας Ελλάδα, έπασχε, από ανθρώπους στο χώρο της πολιτικής εξουσίας, γιατί κάποιοι από τους πολιτικούς του παρελθόντος, δεν τίμησαν την πολιτική εξουσία που τους έδωσε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός έως το 2015 και το χειρότερο απ΄ όλα, είναι, πως δε σεβάστηκαν τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπηρετώντας τον Δημόσιο ασφαλιστικό τομέα, γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα των εργαζομένων. Μέσα στην οικονομική κρίση ήταν στο πλευρό των πονεμένων ανθρώπων, αυτών, της όποιας διπλανής πόρτας, οι οποίοι, οφείλουν μεγάλη "ευγνωμοσύνη", στην ανθρωπιά του.
   Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, είναι δικό τους το πρόβλημα. Κι αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν, είναι εκείνοι, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να μη σέβονται τον εργαζόμενο και να προσπαθούν να τον εξαπατήσουν με πολλούς τρόπους. Η ζωή μας έχει αλλάξει και ο άνθρωπος που δεν σέβεται το συνάνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν ξέρω, αν υπάρχει λέξη για να περιγράψει, όλα όσα ζήσαμε μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση, εξ΄ αιτίας κάποιων οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τις ζωές μας. Ανάμεσα στις θεωρίες με λόγια πολιτικής σκοπιμότητας και στην πράξη, υπάρχουν όρια. Υπάρχει ένα κατώφλι και τα όρια του καθενός, που απορρέουν από την μικρή λεπτομέρεια, αυτήν, οπού έχει και δικαιούται η ύπαρξή μας. 
Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

   Η κατανόηση των πράξεων ενός πολιτικού, δεν είναι μόνον θέμα παιδείας ενός πολίτη, αλλά είναι και θέμα αντίληψης και κατανόησης αυτών των πράξεων και πως διαχειρίζεται ο καθένας τα όριά του. Στόχος είναι η καλυτέρευση της ζωής μας όχι μόνον ατομικά αλλά και της ζωής του κοινωνικού συνόλου κι αυτή όλη η κίνηση πρέπει να ολοκληρωθεί. 
Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

   Διότι αν δεν φιλοσοφήσουμε τη ζωή, γινόμαστε δούλοι δογματικών καταστάσεων και φιλύποπτοι, ενσωματωμένοι σε ενόχους που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας μας, δημιουργώντας συνεχές πρόβλημα στους πολλούς. Δεν μπορεί να υπάρχει μια τέλεια πολιτική υποκριτική και να χειροκροτείται, όταν υποσκάπτει την ανθρώπινη ύπαρξη και την αλώνει. 
     Η κίβδηλη συμπεριφορά εκείνων των πολιτικών των παρελθόντων ετών, που καταστρέφουν και οι οποίοι στο όνομα του κόμματός τους και του ηγέτη τους, αδιαμφισβήτητα κυβέρνησαν με ανισότητα εις βάρος των πολλών, πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν κι εκείνοι, οι οποίοι ακόμα πιστεύουν στην υπακοή της μάζας του λαού υπό το σκήπτρο του τρόμου. Ηθικά υπάρχει μόνον ο λογικός δεσμός των ανθρώπων με το παρόν και με το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας, σκεπτόμενοι όλο το παρελθόν με ανθρωπιά, η οποία ν΄ απορρέει από τον τρόπο άσκησης εξουσίας των πολιτικών, μέσα από τις πράξεις τους, για την ίδια μας τη ζωή. Γιατί η ανθρώπινη φύση, είναι μια ενεργός δύναμη κι αρχή που κινεί τα πάντα. Είναι ο άνθρωπος αυτός οπού δημιουργεί και επιθυμεί δίχως παθητική συμπεριφορά, ως πολίτης μιας χώρας, αλλά και του κόσμου της έλλογης φύσης στην οποία όλοι συμμετέχουμε. Κι ο σκοπός της ανθρώπινης φύσης είναι να γίνει η ανθρώπινη ζωή καλύτερα κατανοητή κι αυτό είναι ηθικά σχετικό, κοινό σε όλους μας κι όχι άσχετο χαρακτηριστικό σε όλο το Σύμπαν. Ακόμη και σ΄ εκείνους, οι οποίοι ζουν σε κάποιο απόμακρο χωριό, οι οποίοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ζέση, μέσα στην απλότητα της φύσης, που τους περιβάλλει.  Κι έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε όλους, πως τα στενά εθνικιστικά συμφέροντα τα οποία σφράγισαν στο παρελθόν κοινωνικοπολιτικά τις ζωές των Ελλήνων, δεν έχουν πλέον θέση στο 2019. Οι άνθρωποι επικοινωνούν κι εξαπλώνονται οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά με δεσμούς ανθρώπινους, δημιουργώντας γέφυρες σε πόλεις ανοιχτές για όλους.
Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη