Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ:"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ"ΔΟΚΙΜΙΟ


 ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ"
Το Λ των λέξεων και του Λόγου

     Όταν πριν χρόνια μελετούσα το έργο του καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Michel Argyle, είχα κατενθουσιαστεί και έρχονται στο νου μου τα λεγόμενά του: “Δεν είναι πια αναγκαίο ένα σημαντικό ποσοστό του ανθρωπίνου πληθυσμού να είναι απομονωμένο στη μοναξιά του, αξιολύπητο ή με διανοητικές διαταραχές, εξαιτίας έλλειψης κοινωνικών ικανοτήτων. Πολλές χιλιάδες έχουν εκπαιδευτεί με τη μια ή με την άλλη μέθοδο και η εκπαίδευση αυτή θα μπορούσε άνετα να γίνει προσιτή σε όλους. Το πιο χρήσιμο βήμα θα ήταν να συμπεριληφθούν οι Ανθρώπινες σχέσεις στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων και η εκπαίδευση αυτή να γίνει προσιτή και στους μεγάλους μέσω κοινοτικών κέντρων ή άλλων φορέων. Έτσι θα μπορούσε να ανεβεί η ποιότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς, να γίνει πιο αποδοτική και πιο ευχάριστη και να οδηγεί τους ανθρώπους στην αλληλοβοήθεια, τη συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη κι όχι στην απόρριψη, τις παρεξηγήσεις και τους κοινωνικούς φραγμούς”. 
   Όλοι ξέρουμε πως οι σχέσεις με τους συνανθρώπους μας μπορούν να δημιουργήσουν ευτυχία ή δυστυχία και μέσα από αυτές τις σχέσεις οι Λογοτέχνες αντλούμε τους ήρωές μας για να γράψουμε κάποιο βιβλίο. Αλήθεια έχει αναρωτηθεί ο καθένας που διαβάζει ...
...
Νότα Κυμοθόη(συνεχίζεται)


    (Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου 9/3/2013)
 artnotakymothoe/Νότα Κυμοθόη
Copyright:Νότα Κυμοθόη 2009
Νότα Κυμοθόη " Οι ανθρώπινες σχέσεις και η ψυχολογία της συμπεριφοράς"/
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


© Nότα Κυμοθόη