Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νότα Κυμοθόη;"Ο σκοπός της ανθρώπινης συμπεριφοράς" Δοκίμιο





Νότα Κυμοθόη
"Ο σκοπός της ανθρώπινης συμπεριφοράς"
Δοκίμιο

   Αισθάνεται ασφαλής ο σημερινός άνθρωπος; Και ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες οπού του δίνουν ασφάλεια;“Ας μη ξεχνάμε πως ούτε η κληρονομικότητα, ούτε το περιβάλλον αποτελούν παράγοντες αποφασιστικούς στη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Δίνουν και οι δυο μόνον το διάγραμμα και τις επιδράσεις στις οποίες το άτομο ανταποκρίνεται σύμφωνα με την ιδιωτική του δημιουργική δύναμη”, δηλώνει γραπτώς ο Rudolf Dreikurs. Ακαδημαϊκός και πολύ ταλαντούχος άνθρωπος σε πολλούς τομείς, οπού οι απόψεις του είχαν πάρει διαστάσεις κοινωνικού κινήματος, ο Rudolf Dreikurs με καταγωγή από τη Βιέννη, είχε ρίζες εβραϊκές. Μαθητής του Gustav Wynecken με πολύ άχχημα παιδικά χρόνια και με έναν πολύ αυταρχικό και βίαιο πατέρα. Έχω αναφερθεί πάλι στην “Ψυχολογία της συμπεριφοράς”, που αποτελεί και τον τίτλο εργασίας του M. Argyle, του άλλου περίφημου καθηγητή της κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος δαπάνησε όλη του τη ζωή στις ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις.
      Σε μια εποχή σαν τη σημερινή οπού ζούμε, όλη η ψυχολογία της συμπεριφοράς είναι επίκαιρη και απαιτείται ένας προσανατολισμός προς έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, από αυτόν οπού υπήρχε πριν. Αυτό καθορίζεται κι από την οικονομική ...
...   
(Δημοσίευση 25/10/2013 στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου, στην στήλη μου Το Λ των λέξεων και του Λόγου, Γράφει η Λογοτέχνης και Ζωγράφος Νότα Κυμοθόη) 
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη