Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

"H NOTA KΥΜΟΘΟΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ" ΕΛΛΑΔΑ 2024

"Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ" ΕΛΛΑΔΑ 2024

Ο Θεός της Ποίησης στην αρχαία Ελλάδα είναι ο Απόλλων! Ο μήνας Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, είχε πολλές χαρές! Η παγκοσμίου φήμης Ποιήτρια Νότα Κυμοθόη, τίμησε με την ευγενή παρουσία της την Ποίηση, απαγγέλοντας.  Πάμε από το τέλος του μήνα προς την αρχή του ως εξής:

1) Στην ΛΑΜΙΑ 31 Μαρτίου 2024:
Στην παραπλεύρως εικόνα, η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και της Δημόσιας - Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, απαγγέλλει Ποίησή της με τον τίτλο "Γυναίκα"* από την ομότιτλη και υπό έκδοση ποιητική συλλογή της. Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο The Blind Pig και ήταν αφιερωμένη στην εκ Φθιώτιδος από την Υπάτη, Ποιήτριας Αγανίκη - Αινιάνος Μαζαράκη (1838-1892). 
 Η όμορφη εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις μελωδίες μουσικής σαξόφωνου του Θανάση Φυσέκη και κιθάρας του Αλέξανδρου Χασιώτη. *(Το Ποίημα Νότα Κυμοθόη "ΓΥΝΑΙΚΑ" παραδόθηκε σε αντίγραφο στην Πρόεδρο κ. Λίλη Τσώνη)

2) Στο ΕΚΠΑ 21 Μαρτίου 2024:
 Την επίσημη ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Νότα Κυμοθόη, αποδεχόμενη την Πρόσκληση προσήλθε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), μαζί με Ποιητές και Ποιήτριες από όλο τον κόσμο.
  Στην εικόνα, απαγγέλλει Ποίησή της στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ, σε πλήθος κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος. Επέλεξε Ποίησή της δημοσιευμένη στο δίγλωσσο ποιητικό βιβλίο της με τον τίτλο στην ελληνική γλώσσα "ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΩΡΕΑ" και στην αγγλική γλώσσα "UNIVERSE'S BEQUEST" Εκδόσεις Όστρια 2023.

Απήγγειλε στην ελληνική γλώσσα: 
1) "Των λαών το γεφύρι" Ποίημά της που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί σε Ανθολογίες Ποίησης. Είναι βραβευμένο Ποίημα το 1992 (μαζί με άλλα Ποιήματά της στην ιταλική γλώσσα, μεταφρασμένα από την μεταφράστρια του Ιταλικού Ινστιτούτου της Αθήνας Anna Maria Benedini) από την AKADEMIA UNIVERCALE "FEDERICO II DI SVEVIA" με το OSCAR "Antonietta di Bari Bruno" PRIMA CLASSIFICATA SEZIONE: POESIE INFEDITE EUROCONCORSO DI POESIA. 
Αυτό το Ποίημά της έχει άμεση σχέση με τον αρχαίο ελληνικό Πολιτισμό, την διάδοση της ελληνικής σκέψης και Ποίησης και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας. "Των λαών το γεφύρι" είναι το αρχαίο ελληνικό Πνεύμα, η αφή της αρχαίας ελληνικής δάδας, που ενώνει ειρηνικά την ανθρωπότητα! Έχει δημοσιευτεί και στο βιβλίο  "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Δοκίμια 2017 εκδόσεις Οι Αινιάνες, ως αφιέρωση.

 Στη συνέχεια απήγγειλε το Ποίημά της με τίτλο 2) "Αυτή είναι η Ελλάδα", από το ίδιο βιβλίο της, που έχει σχέση με το ελληνικό Φως της πατρίδας μας, την ελληνική φιλοξενία, το πανανθρώπινο αρχαίο ελληνικό Πνεύμα, τις διαχρονικές αρχαίες ελληνικές αξίες και τα ελληνικά ιδανικά.


Προσκεκλημένη από τον σπουδαίο  Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης Τμήμα Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
κ. Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη (εικόνα παραπλεύρως) ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και όλους τους φιλότεχνους κάθε ηλικίας που είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν!


3) ΣΑΡΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Μαρτίου 2024

Η Νότα Κυμοθόη αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, απήγγειλε στις 20 Μαρτίου 2024 Ποίησή της στο Σαρόγλειο Μέγαρο Αθηνών. Την εκδήλωση αυτή παρακολούθησε η ευγενής παρουσία του κ. Νικολάου Κούκη Προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μαζί με μέλη και φίλους της Ποίησης και του Πολιτισμού.


Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821 και στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Η Νότα Κυμοθόη επέλεξε να απαγγείλει ένα μικρό μέρος Ποίησή της με τον τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ". Πρόκειται για βραβευμένη Ποίησή της με το Α΄ Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης το 2021 από Καθηγητές Πανεπιστημίου στον Ι΄ Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από την τουρκική σκλαβιά και εορτασμού της Ελλάδας (1821-2021).




Η Ποίηση αυτή, πρώτη φορά ακούγεται σε δημόσια απαγγελία από την ίδια την Ποιήτρια. Η Νότα Κυμοθόη ευελπιστεί να ακουστεί δημόσια η Ποίησή της αυτή και στα σχολεία να διδαχτεί. Είναι έκτασης τεσσεράμισι ( 4 και 1/2 ) σελίδων, μιλάει για την Ελλάδα, διδάσκει και εμπνέει! Προσφέρει μεγίστη γνώση σε μαθητές, σπουδαστές και ενήλικες!







Η Ποίηση της αυτή έχει δημοσιευτεί στην ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ το 2021 στην Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Προξενεία, Προεδρικά Μέγαρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και την χαιρετίζει ο τότε Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κ. Δημήτρης Μπουκόνης.


4) ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 5 Μαρτίου 2024:

Η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός-Ποιήτρια, αποδεχόμενη την Πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) τίμησε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο Μέγαρο Μουσικής με απαγγελία Ποίησή της.  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην γυναίκα. 
 Απήγγειλε Ποίησή της με τον τίτλο "ΓΥΝΑΙΚΑ"* από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή με τον ίδιο τίτλο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5 Μαρτίου 2024, σε πλήθος κόσμου και είχε μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με την καθιερωμένη συνήθεια της Π.Ε.Λ. να τιμά κάθε έτος την προσωπικότητα μιας γυναίκας, τιμήθηκε φέτος  η  Δρ. Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ανθούλα Δανιήλ.
 

*"ΓΥΝΑΙΚΑ" (όμοιος τίτλος Ποίησης, διαφορετικού νοήματος από την Ποίηση που απαγγέλθηκε στην Λαμία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων)

Στο Μέγαρο Μουσικής όπου διακρίνονται σπουδαίες προσωπικότητες των Ελληνικών Γραμμάτων και του Ελληνικού Πολιτισμού.



Η Ποίηση ενώνει την ανθρωπότητα και η Νότα Κυμοθόη συμβάλει με την παρουσία της και την ποιοτική της ποιητική γραφή στην διάδοση του ελληνικού Πνεύματος των γραμμάτων και των τεχνών!



                                             
ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ ΚΥΜΟΘΟΗ