Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ...ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ... ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ"
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

Η Ελλάδα είναι η χώρα οπού δημιουργήθηκε ο λαμπρότερος πολιτισμός του κόσμου και στο DNA των Ελλήνων υπάρχει σε ύπνωση η έννοια "ΑΝΘΡΩΠΟΣ"!..

Θα δανειστώ ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο " Ο ανθρωπάκος" για να ξυπνήσει ο ταλαίπωρος και δυστυχής Έλληνας και η Ελληνίδα που ακόμα δεν έχουν κατανοήσει πόσο εύκολο είναι ν΄ αδράξει με πείσμα από τα έγκατα του "είναι" τη δύναμη που έχει...
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ αρκεί να μάθει να λέει ΟΧΙ σε όποιον και όποιους εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν με τελεσίγραφα και μνημόνια εξευτελισμού...


«... Επιτρέπεις στους ισχυρούς να απαιτούν τη δύναμη εν ονόματι ’’του ανθρωπάκου’’. Όμως, εσύ ο ίδιος παραμένεις βουβός. Ενισχύεις τους ισχυρούς με περισσότερη δύναμη. Επιλέγεις για εκπροσώπους ανθρώπους αδύναμους και κακοήθεις. Τελικά διαπιστώνεις πάντα, πολύ αργά, πως σ’ έπιασαν κορόιδο. 

Σε καταλαβαίνω! Κι ετούτο επειδή αντίκρισα αμέτρητες φορές γυμνό το κορμί και τη ψυχή σου. Σε είδα δίχως τη μάσκα σου, την κομματική σου ταυτότητα ή την εθνική σου υπερηφάνεια. Γυμνό σα νεογέννητο, γυμνό σα στρατάρχη ξεβράκωτο. Σ’ άκουσα να κλαις και να οδύρεσαι. Μου μίλησες για τα προβλήματά σου, τις αγάπες και τους πόθους σου. Σε ξέρω και σε καταλαβαίνω. Και θα σου πω τι είσαι, ανθρωπάκο, επειδή πιστεύω πραγματικά στο τρανό σου μέλλον. Μα επειδή το μέλλον σού ανήκει, αναμφίβολα σου ανήκει, ρίξε μια ματιά στον εαυτό σου. Κοίτα τον όπως είναι πραγματικά. Άκου αυτό που κανένας από τους ηγέτες και τους αντιπροσώπους σου δεν τολμά να σου πει: 

Είσαι ’’άνθρωπος μικρός, κοινός’’. Συλλογίσου τη διπλή έννοια που έχουν ετούτες οι λέξεις, ’’μικρός’’ και ’’κοινός’’ ...

Μην το βάζεις στα πόδια! Βρες το κουράγιο να αντικρίσεις τον εαυτό σου! ... Γι’ αυτό σου λέω: ’’Εσύ μονάχα μπορείς να γίνεις ελευθερωτής του εαυτού σου’’!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!!!
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη