Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ" ΔΟΚΙΜΙΟ

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
"ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ"
ΔΟΚΙΜΙΟ
Το Λ των λέξεων και του Λόγου


      Στη φιλοσοφική μελέτη με τον τίτλο “Περί Δημόσιας Γνώσης και Προσωπικής Αποκάλυψης” του καθηγητή Ζίνγκερ από το Ινστιτούτο Γκέσταλτ του Κλήβελαντ με εντυπωσίασαν τούτα τα λόγια του: "Αν ο απλός, συνηθισμένος άνθρωπος θέλει ν΄ ακολουθήσει τον εαυτό του, ποιες καθοδηγητικές σκέψεις  θα κάνει σχετικά με την αλλαγή της ύπαρξής του; Ίσως θ' ανακαλύψει ότι το μυαλό του δεν είναι ακόμα νεκρό, ότι το σώμα του δεν έχει ακόμη αποξηρανθεί και άσχετα με το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να είναι ο ίδιος ο δημιουργός του πεπρωμένου του. Μπορεί ν΄αλλάξει αυτό το πεπρωμένο παίρνοντας τη δική του απόφαση ν΄αλλάξει ο ίδιος σοβαρά, καταπολεμώντας τις παραμικρές του αντιστάσεις ενάντια στην αλλαγή και στο φόβο για αλλαγή, μαθαίνοντας περισσότερα για το μυαλό του, δοκιμάζοντας συμπεριφορές που ικανοποιούν τις πραγματικές του ανάγκες, εκτελώντας συγκεκριμένες πράξεις κι έργα, αντί να κάνει θεωρίες πάνω σ΄ αυτά εξασκούμενος να βλέπει και ν΄ακούει και ν΄αγγίζει και να νιώθει, έτσι όπως ποτέ πριν δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτές τις αισθήσεις, δημιουργώντας κάτι με τα ίδια του τα χέρια, χωρίς ν' αποζητά την τελειότητα, ανακαλύπτοντας τρόπους όπου μπορεί να συμπεριφέρεται σωστά, ακούγοντας τα όσα λέει στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους φίλους του. Ακούγοντας τα λόγια εκείνων που του μιλούν και κοιτάζοντάς τους στα μάτια, μαθαίνοντας να σέβεται τις διαδικασίες των δικών του δημιουργικών επιτευγμάτων κι έχοντας πίστη ότι όλ' αυτά θα τον οδηγήσουν κάπου σύντομα".
  Οι υλικές απολαύσεις δημιουργούν ευχαρίστηση στο σώμα κι ο άνθρωπος ξεχνά την πραγματική του ύπαρξη, αυτή της ψυχής οπού είναι. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κάποιος πως θα ήταν η ζωή μας αν ...
(...η συνέχεια στο βιβλίο)

(Δημοσιεύτηκε 11/5/2013 στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη