Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Νότα Κυμοθόη"Ο σπουδαίος επιστήμων Γεώργιος Παπανικολάου"

Νότα Κυμοθόη"Ο σπουδαίος επιστήμων Γ. Παπανικολάου"
Παγκοσμίως οι γυναίκες ευχαριστούν τον Έλληνα Ιατρό Βιολόγο Γεώργιο Παπανικολάου, για το γνωστό TEST PAP!!!
Γεννήθηκε σαν σήμερα, 13 Μαϊου το έτος 1883, στην Κύμη της Ευβοίας και το 1904 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εποχή του υπήρξε δύσκολη απ΄όλες τις απόψεις κι ο πατέρας του ήθελε να τον κάνει στρατιωτικό γιατρό, για να του εξασφαλίσει σιγουριά επαγγελματική. Αλλά ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν ελεύθερο πνεύμα.
«Όχι δεν θέλω να γίνω στρατιωτικός γιατρός. Θέλω να μείνω ελεύθερος, να αισθανθώ την χαρά που δίνει ο αγών της ζωής. Εμένα δεν με τρομάζει το πέλαγος. Θέλω την ελευθερία μου, την γλυκιά μου ελευθερία», απάντησε στον πατέρα του, ο οποίος ξόδεψε όλες τις οικονομίες τους για τα επαγγελματικά όνειρα του γιου του. Στη Γερμανία επέλεξε τον κλάδο της Βιολογίας για ανώτερες σπουδές στην ιατρική επιστήμη. Ασχολήθηκε με τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία και τη Μουσική. Σοσιαλιστής και Δημοτικιστής για την εποχή του. 

Παντρεύτηκε την Μάχη (Ανδρομάχη Μαυρογένους) το 1910 και μετά 2 χρόνια ξεκίνησαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι κι έφυγαν μαζί για την Αμερική. Όπως όλοι οι μετανάστες, αντιμετώπισαν πολλές οικονομικές δυσκολίες και για να επιβιώσουν έραβαν κουμπιά με 5$ την εβδομάδα, εργάστηκαν ως πωλητές χαλιών σ΄εμπορικό κατάστημα κι αργότερα ο Γ. Παπανικολάου ως Δημοσιογράφος σ΄ελληνική εφημερίδα. Κατόρθωσε με δυσκολίες να βρει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κι αργότερα στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης. Οι μεγάλες του ικανότητες και γνώσεις τον οδήγησαν να εκλεγεί Υφηγητής κι έκτακτος Καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο κι αργότερα τακτικός Καθηγητής Ανατομίας και Ιστολογίας. Κατορθώνει το 1954 μετά από πολλά πειράματα κι έρευνες να δημοσιεύσει το σπουδαίο και μοναδικό έργο που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό με τον τίτλο: "Atlas of Exfoliative Cytology" ( Άτλαντας Αποφολιδωτικής Κυτταρολογίας). Εδραίωσε επίσημα το Test Pap με το οποίο η Ιατρική μπορούσε να διαγνώσει τον καρκίνο της μήτρας στις γυναίκες και να σώσει τις γυναίκες, προλαμβάνοντας τον καρκίνο της μήτρας.
Πέθανε στο Μαϊάμι της Φλώριντας των Η.Π.Α. το 1962 από καρδιακή προσβολή, όπου εργαζόταν ως Διευθυντής για το Καρκινολογικό Ινστιτούτο από το 1961. Όλος ο κόσμος σε όλη τη Γη, ευγνωμονεί κι ευχαριστεί με ιδιαίτερη τιμή τον Έλληνα Ιατρό Βιολόγο Γεώργιο Παπανικολάου. Στον κήπο του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. το 1978 προς τιμήν του φυτεύτηκε ένα πλατάνι από το ιστορικό δέντρο του Ιπποκράτη για να τιμήσουν την ιερή του μνήμη και την σπουδαία του προσωπικότητα, για΄τι πέρασε τα περισσότερα χρόνια έρευνάς του κι εργασίας του σε αυτό το Πανεπιστήμιο.

Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη