Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Νότα Κυμοθόη "Η δύσκολη επιστήμη του "ζειν" Δοκίμιο


Νότα Κυμοθόη
"Η δύσκολη επιστήμη του “ζείν”
Δοκίμιο

     Μελετώντας τον Albert Camus, μένω κατάπληκτη απ΄ τον τρόπο σκέψης του, γιατί σηματοδοτεί καταστάσεις και σκιαγραφεί τόπους και προσωπικότητες. Κι ο Οδυσσέας Ελύτης μελετώντας A. Camus σχετικά με τον μεσογειακό άνθρωπο γράφει:“Ν΄ αγκαλιάζεις ένα σώμα γυναίκας είναι το ίδιο σαν να σφίγγεις επάνω σου την παράδοξη εκείνη χαρά που νιώθεις κάποτε να κατεβαίνει απ΄ τον ουρανό προς τη θάλασσα...”. Αντρική σκέψη σκέφτομαι, αλλά μήπως το ίδιο δε νιώθει και μια γυναίκα για το αγκάλιασμά της μ΄ έναν άντρα; Γιατί, όταν το κορμί μιας γυναίκας ποτιστεί με άρωμα αντρικό, πως να ξεχαστεί η ευωδιά του όταν έχει μεγαλώσει σε περιβάλλον, ας πούμε...με άγριες μέντες ή αρμύρα θάλασσας; Μοιάζει αυτή η χαρά ουράνια για τον άνθρωπο που είναι εθισμένος να ζει σ΄ έναν τόπο με όλα τα καθημερινά του και να παίζεται η ύπαρξή του μέσα στον πυρωμένο ήλιο, γιομάτη με τις φωνές των τζιτζικιών. Γιατί εμείς οι μεσογειακοί λαοί έχουμε...
...

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου, στην στήλη μου "ΤΟ Λ των λέξεων και του Λόγου" Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη