Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ:ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
                                                  Έργο Ζωγραφικής της Νότας Κυμοθόη
                                                             Ελαιογραφία σε καμβά




ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi

Υπάρχει μια περίοδος δημιουργικής σιωπής, όπως λέμε οι όσοι ασχολούμαστε με την τέχνη. Αυτό μας διδάσκει αιώνια η φύση γύρω μας, αρκεί να την παρατηρήσουμε. Μέσα σε αυτή την σιωπή, ο άνθρωπος που είναι αυτή την εποχή πάνω στη γη, καθώς συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές, διστάζει να δει την αλήθεια, γιατί αφ΄ ενός δεν προλαβαίνει, αφ΄ ετέρου δεν έχει όλη τη γνώση για να κατανοήσει τις αλλαγές που γίνονται. 
Η δημιουργική σιωπή, είναι ο λευκός καμβάς, που περιμένει υπομονετικά ν΄ απλώσουμε πάνω του, μια ωραία δημιουργία για εμάς και για όλους τους άλλους...Αλλά, δεν είναι υποχρεωτικό ν΄ αρέσει σε όλους. Υπάρχουν κι αυτοί που αδιαφορούν...
Πολλοί δάσκαλοι έχουν αποκαλύψει τις αλλαγές ως θετική εξέλιξη στην πρόοδο της ανθρώπινης πορείας. Αλλά το πλήθος των ανθρώπων τρομάζει τις αλλαγές. Κι αυτό είναι ένας έμφυτος "φόβος" που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του. Αλλά τι είναι ο φόβος;
Μερικές φορές αποτελεί το καμπανάκι που ξυπνάει τον κοιμισμένο εαυτό για να προφυλαχτεί για κάτι ή να προλάβει κάτι, αλλά ο φόβος δεν πρέπει να είναι πάντα ένας ανασταλτικός παράγων. Η καταιγίδα για παράδειγμα, δεν αποτελεί λόγο να μην βγει ο άνθρωπος από το σπίτι του, αλλά μπορεί να πάρει μέτρα προφύλαξής του από τη βροχή και τον αέρα. 
Άλλοτε πάλι, ο φόβος, δρα καχύποπτα και δημιουργεί προβλήματα που δεν οδηγούν σε πρόοδο και δημιουργία, καθώς έχει θρονιαστεί στο υποσυνείδητο, κι ο άνθρωπος πιο εύκολα φοβάται κι αμύνεται, παρά χαίρεται και προσπαθεί ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. 
Θέλω δηλαδή να σας πω, πως ο φόβος οδηγεί τις περισσότερες φορές τον άνθρωπο να τοποθετεί μόνος του εμπόδια, αλλά ταυτόχρονα κάνει χώρο και για τις ενοχές του, και σ΄ αυτό φταίει το υποσυνείδητο.
Αλλά, αυτήν την εποχή όπου ζούμε, λίγο πολύ, οι περισσότεροι έχετε κατανοήσει πως κάτι συμβαίνει, κάτι έρχεται δυνατό ν΄ αλλάξει τα πάντα. Πως θα το υποδεχθείτε; Με φόβο; Με καχυποψία; Με εχθρική διάθεση ή με θετική σκέψη;
Αν σκέφτεστε καχύποπτα τότε ο φόβος δυναμώνει και αποκτάτε εχθρική διάθεση και σκεπάζετε όλη σας την ύπαρξη με σκοτάδια.
Αν σκέφτεστε θετικά, γιατί έχετε κατανοήσει το σκοπό της ύπαρξής σας επάνω στη γη και έχετε κατανοήσει πως είστε μέρος από τη θεϊκή ουσία του Δημιουργού, δεν φοβάστε τις αλλαγές, γιατί είναι όλες μέσα στο σχέδιο του Θεού κι όλοι έχουν μερίδιο σε αυτό το σχέδιο, ανάλογα ο καθένας με τις πράξεις του...
Δηλαδή, ενώ όλα αλλάζουν, κάποιοι επιμένουν σε συνθήκες ζωής και πρότυπα τα οποία έχουν καταρρεύσει παγκοσμίως και δημιουργούν φράγματα με εχθρικές διαθέσεις.

Πολλοί άνθρωποι αυτή την εποχή έχουν κατανοήσει την ιερότητα αυτού του θεϊκού σχεδίου και σιωπούν υποσυνείδητα και είναι χαρούμενοι, γιατί βλέπουν να έρχονται όλο πιο πλησίον σε αυτήν την ιερή στιγμή, όπου η μεγάλη αλλαγή έρχεται. Είναι όλοι και όλες που υπηρέτησαν με αγάπη και υπηρετούν με αγάπη την ανθρωπότητα, μέσα σε όλες τις δύσκολες ημέρες και μέσα σε δυσκολίες που πέρασαν και ξεπέρασαν κι έμαθαν να ζουν με αξιοπρέπεια στην αγάπη που πρόσφεραν κι ας πόνεσαν. Τώρα γνωρίζουν πως είναι ιεροί σωματοφύλακες αυτής της γης μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων κι ανάμεσα σε εχθρικές καταστάσεις επιβίωσαν, γιατί έτσι ήθελε το θεϊκό σχέδιο να συμβεί για να είναι ιεροί φύλακες σε αυτό το Νέο που έρχεται.
 Μείνατε ίσως μέσα σε περιοχές όπου το "εγώ" πολλών ανθρώπων έδινε σκοτάδι και καταστροφή σε χώρες και τόπους και ανθρώπους και στην Ελλάδα πολλοί πέρασαν δυσκολίες, γιατί πολλά σκάνδαλα από το "εγώ" πολιτικών και διαφόρων ομάδων ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν. Θα γίνει μεγάλο ξεκαθάρισμα και σε διάστημα το πολύ 2 χρόνια από τώρα, θα αλλάξει η Ελλάδα φυσιογνωμία...Θα γίνει όμως ξεκαθάρισμα σε όλες τις συνειδήσεις των ανθρώπινων όντων για να κατανοήσουν το Ελληνικό Φως του Χριστού, αυτό οπού φωτίζει τις καρδιές με αγάπη κι όχι μίσος, όχι διάκριση, όχι διαχωρισμούς, όχι άλλα σκοτάδια, απειλές και βαρβαρότητες.
Όλα θα ενωθούν, αλλά πριν συμβεί αυτό, θα έρθει μια μεγάλη εποχή "κάθαρσης" υποχρεωτικά... Μείνετε ήσυχοι και κατανοείστε πως είστε παιδιά Θεού και θα επιβιώσετε αν μείνετε πιστοί στην ενέργειά του πως έχετε προστασία. Γι' αυτό μη φοβάστε!.. Ο Χριστός ήρθε και φανέρωσε τη Δύναμη του Θεού. Μείνετε ενωμένοι μαζί Του. Αφήστε τις δυσκολίες σας όλες στα Δικά Του Ιερά και Άγια χέρια, ξέρει ποιες λύσεις θα σας προσφέρει! Εμπιστευθείτε το Θεό του Φωτός!.. Είναι μέσα σας κι είναι ΦΩΣ αυτό οπού συνηχεί στις υπάρξεις σας ως μια Αγνή Ιερή Φωνή εντός σας.
Όλα θα φωτιστούν με το δικό Του άπλετο Φως και η κάθε έχθρα θα σκορπίσει... όπου κι αν έχει θρονιαστεί. Όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά Θεού, κανέναν δεν ξεχωρίζει!!! Γι΄ αυτό θα έρθει εποχή οπού όλα θ΄ αλλάξουν. Όλα θα φωτιστούν για να φανερωθεί η ανθρώπινη ενότητα, αυτή οπού σήμερα ακόμα διαχωρίζει με φυλετικές διακρίσεις, με θρησκευτικούς φανατισμούς και διαχωρισμούς, με οικονομικές τάξεις και με πολλά άλλα. Θ έρθει εποχή, όπου όλος ο κόσμος θα είναι το ίδιο, θα έχει την ίδια ε΄γνοια, τον ίδιο πόνο, την ίδια χαρά, την ίδια εσωτερική φωνή για εύρεση αλήθειας. Θα έρθει ως θέλει κι ο Θεός του Παντός των Όλων Δυνάμεων με Φως και Αγάπη!
"Υπάρχει μόνο μια φυλή/ Η φυλή των ανθρώπων/Υπάρχει μόνο ένας Θεός/Ο Θεός της Αγάπης/ Υπάρχει μόνο μια γλώσσα/Η γλώσσα της καρδιάς"Sri Satya Sai Baba
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi