Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Νότα Κυμοθόη"ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ"


"ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ:
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ

Επιτρέψτε μου να πω ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλη την ανθρωπότητα.
Επιτρέψτε μου να πω ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για όλη την σημερινή ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ.
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω:
 ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ για τη σημερινή Διεθνή γιορτή;

     Ο αιώνας μας είναι ο αιώνας της απόλυτης δουλείας κι ο κόσμος μας έχει σήμερα περισσότερους δούλους από κάθε άλλη εποχή.


Περισσότεροι από 27.000.000 άνθρωποι ζουν σε καθεστώς επίσημης δουλείας κι εργάζονται δίχως αμοιβή, δίχως ασφάλιση κοινωνική και κρατούνται δια της βιας να παρέχουν υπηρεσίες.
Περισσότερα από 218.000.000 παιδιά εργάζονται υποχρεωτικά παρέχοντας ΥΠΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ή  ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ τα οποία ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ...
Περίπου 126.000.000 παιδιά 5-7 χρονών εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες εργασίας
Περισσότερα από 300.000 παιδιά κάτω από 10 χρονών εκπαιδεύονται να σκοτώνουν...
ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σε όλο τον κόσμο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ για την ευχαρίστηση των ενηλίκων...
Ηλικιωμένοι άνθρωποι απειλούνται σε όλη τη γη από στέρηση φαγητού, σύνταξης, περίθαλψης και διαβίωσης με ασφάλεια.
Ανθρώπινες κοινωνίες σε όλη την "πολιτισμένη" μας γη, χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως...
Αλλά ο αδύναμος άνθρωπος ΔΟΥΛΟΣ του συστήματος ΔΟΥΛΕΙΑΣ του δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί.
Εσύ όμως έχεις φωνή;
Εσύ είσαι ελεύθερος/η να μιλήσεις; Όπου κι αν ανήκεις κομματικά. Με όποιο τρόπο λατρεύεις, αν λατρεύεις κάποιο Θεό...
Εσύ ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ή ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ  είσαι ελεύθερος/η να μιλήσεις σήμερα;

Την ώρα που αγοράζεις το φτηνό προϊόν από ένα κράτος της Ασίας, αδιαφορείς αν τα χέρια που το έφτιαξαν ήταν χέρια ανήλικου, αν το πλάσμα αυτό πληρώθηκε για την εργασία του, όπως απαιτείς κι εσύ να πληρωθείς για τη δικιά σου, ή αν αγοράζοντας το προϊόν εδώ, ενισχύεις την ανθρώπινη εκμετάλλευση εκεί. 

Την ώρα που πλησιάζει ο πιτσιρικάς με τη βρώμική πατσαβούρα το σταματημένο στο φανάρι αυτοκίνητο, εσύ ο καταχρεωμένος δανειολήπτης – δούλος κι εσύ μιας τράπεζας- δε σκέφτεσαι το παιδί που παράνομα βρίσκεται εκεί, αλλά σκέφτεσαι την πατσαβούρα που θα σου λερώσει το τζάμι, δημιουργώντας άλλο ένα πρόβλημα στην σκλαβωμένη τσέπη σου. 

Το  Trafficking, η διακίνηση και εμπορία γυναικών, παιδιών και ανδρών, με σκοπό την πώλησή τους σε συνθήκες σκλαβιάς είναι σήμερα η δεύτερη πιο προσοδοφόρα  παράνομη δραστηριότητα στον κόσμο, μετά το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι πολιτισμένες κοινωνίες έχουν καταδικάσει το θεσμό της δουλείας, τουλάχιστο στη μορφή που η ιστορία έχει καταγράψει και όλοι, πολίτες και πολιτικοί, δηλώνουμε και είμαστε έτοιμοι να ορκιστούμε ότι είμαστε κατά της δουλείας, ότι επιθυμούμε ελεύθερες κοινωνίες, ελεύθερους ανθρώπους, ελεύθερα κορμιά και ελεύθερες ιδέες.

Την ώρα οπού μια γυμνή κοπέλα είναι στο δρόμο και πουλάει το κορμί της στον περαστικό με το ακριβό αυτοκίνητο ή σε υποδέχεται...ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ αν βρίσκεται εκεί με τη θέλησή της ή από φόβο κι απειλή κάποιου άλλου...
Την ώρα οπού ασελγείς στο "αγόρι" που δεν είναι της δικής σου εθνότητας...ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν βρίσκεται εκεί οικιοθελώς ή από φόβο "πείνας-επειβίωσης"...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του δικού σου ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΝΤΡΙΣΜΟΥ μέσα στον εξευτελισμό μιας γυναίκας που έγινε πόρνη ή ενός αγοριού που πουλάει το κορμί του, γιατί... ΕΣΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ας πει κι εκείνος ή εκείνη ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για τη σημερινή γιορτή...
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη