Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 2015

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΚΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ 2015

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε,
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,
αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές.
Ο επιφανείς, Χριστέ ο Θεός,
και τον κόσμον φωτίσας, δόξα σοι.»
Κρατώντας στα χέρια του με χαμόγελο αθωότητας ο Αλέξης Τσίπρας το λευκό περιστέρι, σύμφωνα με το έθιμο των Αγίων Θεοφανείων, στον Πειραιά ...Η εικόνα του προσώπου του καθαρή κι αυθόρμητη μας άφησε άφωνους, καθώς αυτός ο άνθρωπος, επιμένει πως μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα δύσκολα προβλήματά της. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτό οπού βγάζει το πρόσωπό του σε αυτήν ακριβώς τη στιγμιαία φωτογραφία, που δεν είναι στημένη!..
Δίπλα του, πολύ σκεπτικός ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος...
Ο Σταυρός έπεσε στη θάλασσα οι άνθρωποι βούτηξαν κι ο Αλέξης Τσίπρας...αισθάνεται να κρατά στα χέρια του το λευκό περιστέρι σύμβολο του Παναγίου Πνεύματος Θεού που φανερώθηκε τη στιγμή της βάπτισης του Ιησού Χριστού...
Κι αποφασίζει να το απελευθερώσει για να φτερουγίσει η ΕΙΡΗΝΗ και το ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ σε όλο τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και περίμενε...και το άφησε αποφασιστικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ να απλωθεί το φτερούγισμά του ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ σε όλο το συγκεντρωμένο πλήθος!..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΝΟΜΙΩΝ!..
«Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι παρελθόν, όπως παρελθόν θα είναι και τα μνημόνια της λιτότητας. Να είστε όλοι χαρούμενοι και αισιόδοξοι», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Στα σχέδια και στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Αλέξη Τσίπρα είναι να βάλει στο μικροσκόπιο όλες εκείνες τις υποθέσεις των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ με τις μίζες και να στηθούν Προανακριτικές επιτροπές για τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, τα υποβρύχια, το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ, αλλά κι όλα τα ΔΑΝΕΙΑ των κομμάτων...που υποθήκευσαν τον τόπο!..
Η αποκατάσταση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και το όλο του πρόγραμμα μέσα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά μέτρων που έχει θεσπίσει, θα ανακουφίσουν τους φτωχούς, χρεωμένους και τα μεσαία στρώματα. Με την πολιτική που θα εφαρμόσει, η οποία θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα αποκατασταθεί όλη η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με την ελληνική Βουλή. Μέσα στο πρώτο 6άμηνο θα κλείσει όλα εκείνα τα ανοιχτά θέματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό και θα καθίσει στο σκαμνί όλους όσους είναι υπόλογοι για τα μνημόνια και την κατάντια της χώρας. Αναφέρει συγκεκριμένα:
.Θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ (πώληση ΟΠΑΠ, σπάσιμο της ΔΕΗ, υπόθεση μετοχών ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστοτικής Σταθερότητας) και η παροχή ασυλίας στα μέλη του (?), και όλη την υπόθεση με τα κομματικά Δάνεια καθώς η έρευνα θα στραφεί στον μέχρι τώρα ρόλο που έπαιξαν στη χώρα οι:Γιώργος Α. Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Στουρνάρας, Σίμος Κεδίκογλου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς και θα τους καθίσει στο σκαμνί θεωρώντας τους υπόλογους για την κατάντια της χώρας.
. Με αίτημα τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τη διαλεύκανση των υποθέσεων για τα σκάνδαλα που τσάκισαν το κοινωνικό αίσθημα και αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση για το αίτημα της δικαιοσύνης και ισονομίας των Ελλήνων πολιτών. Τονίζει πως ΕΓΓΥΑΤΑΙ την ανεξάρτητη, απρόσκοπη κι αποτελεσματική πολιτική του ως ΕΥΘΥΝΗ έναντι όλων των πολιτών κι ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ με την ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, πως ο ελληνικός λαός θα μάθει επιτέλους ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ γι΄ αυτούς, που τον θυσίαζαν την ίδια ώρα οπού σκορπούσαν το Δημόσιο χρήμα για δικό τους όφελος και καταχρέωναν τα ελληνικά νοικοκυριά.