Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Nota Kymothoe "Jacques Cartier Bridge", Montreal, Canada

                                                            photography from cbc
Nota Kymothoe :Jacques Cartier Bridge, Montreal, Canada


The five-lane highway bridge is 3,425.6 m and there are approximately 35.8 million vehicle crossings annually
Η Γέφυρα Jacques Cartie Bridge στο Μόντρεαλ του Καναδά, είναι 3.435,6 μέτρα, 5 δρόμων και περνούν πάνω της 35, 8 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο. Περνάει πάνω από τον ποταμό Αγίου Λαυρεντίου ενώνοντας την πόλη του Μόντρεαλ στο σημείο του Πάρκου Jean Drapeau και Πάρκο ψυχαγωγίας La Ronde  με το νησί Αγίας Ελένης.
photography by Nota Kimothoi

Είναι η 3η πολυσύχναστη γέφυρα του Καναδά. Για να κατασκευαστεί η ιδέα ξεκίνησε το 1874 και η απόφαση για την κατασκευή της οριστικοποιήθηκε το 1924 βασισμένη στα σχέδια του Άγγλου αλλά γεννημένου στον Καναδά Philip Louis Pratley (1884-1958). Χρησιμοποιήθηκαν 33.000 τόνους χάλυβα για την ολοκλήρωσή της...
photography by Nota Kimothoi

Ξεκίνησε η κατασκευή της το 1926 και προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί το μεγαλειώδες αυτό έργο σε δυόμισι χρόνια...Το κόστος ανήλθε σε 23.000.000$ Καναδά και οι εργασίες γίνονταν συνεχώς δίχως διακοπή και  ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νωρίτερα κατά 1,5 χρόνο...από τον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης του έργου κατασκευής της.
photography by Nota Kimothoi

 Εγκαινιάστηκε το έργο στις 24 Μαϊου 1930. Από τότε έως και σήμερα έχουν γίνει πολλές εργασίες για να φτάσει ως την εποχή μας και να σηματοδοτήσει την 150ή Επέτειο του Καναδά αλλά και την 375η Επέτειο του Μόντρεαλ σήμερα. Για το σκοπό αυτό η γέφυρα φωτίστηκε με διακοσμητικό φωτισμό κι απόψε θα ανάψουν όλα τα φώτα όλων των εποχών!!!

© Nότα Κυμοθόη