Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Νότα Κυμοθόη:"Ελευθερία, ο μέγιστος καρπός της αυτάρκειας" Δοκίμιο  Νότα Κυμοθόη
"Ελευθερία, ο μέγιστος καρπός της αυτάρκειας"
Δοκίμιο
   Έρχεται στο νου μου ο Επίκουρος που κάπου γράφει στην Ηθική του: “Ο δίκαιος  βίος αταρακτότατος, ο δε άδικος πλείστης ταραχής γέμων”.  
     Ελλάδα και Κύπρος, καθημερινά τα τελευταία χρόνια ταρακουνιούνται οικονομικά και πνευματικά. Αλήθεια, που είναι σήμερα οι Έλληνες; Σκόρπιοι, σε όλο τον κόσμο και μέσα στις χώρες αυτές όπου οι περισσότεροι έχουν "λευχαιμία" σε ιστορικές αλήθειες κιασελγούν σε ιερά και όσια με πρώτο την ελληνική γλώσσα και μετά το περιβάλλον Ελλάδα με τη βοήθεια ντόπιων σύγχρονων προδοτών. Κι αυτό είναι καλό; Τι θα πει Έλλην; Αυτός μήπως, που απολαμβάνει της ελληνικής υπηκοότητας σ΄ ένα χαρτί απογραφής ή αυτός που μετέχει της ελληνικής παιδείας; Και τι θα πει ελληνική παιδεία της οποίας το μέγιστο αγαθό είναι η Ελευθερία; Γιατί ...
...
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου, στη στήλη μου "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη