Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Νότα Κυμοθόη "Ο νέος τρόπος σκέψης της εποχής μας" Δοκίμιο


Νότα Κυμοθόη
"Ο νέος τρόπος σκέψης της εποχής μας”
Δοκίμιο

Ο εκλεκτός φίλος από το χωριό Λάνια της επαρχίας Λεμεσού και καθηγητής Φιλοσοφίας Ανδρέας Μάνος, σε μια συμποσιακή συνάντηση “περί γλώσσας και ποίησης”, με αφορμή την έκδοση του ποιητικού μου βιβλίου“Ερώ”, μου είχε προσφέρει το βιβλίο του με τον τίτλο “Φιλοσοφία των Αξιών”. Σ' αυτό γράφει: “Η ποίηση είναι η κορυφαία στιγμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η ύλη της ποίησης είναι η γλώσσα, όπως της ζωγραφικής τα χρώματα και της μουσικής οι ήχοι. Όποιος όμως αναμιγνύει τα χρώματα δεν κάνει ζωγραφική κι όποιος πλέκει τις λέξεις δεν κάνει ποίηση. Η ποίηση και γενικότερα η τέχνη δεν αποτελούν εκφράσεις του πολιτισμού, αλλά είναι ο πολιτισμός. Η συνείδηση με τη γλώσσα επιχειρεί μια κατάδυση στα ενδότερα της ανθρωπινής υποστάσεως και διαμορφώνει συνθήκες οικειώσεως με τα πράγματα του κόσμου. Ο άνθρωπος δεν εδόθη στον εαυτό του για να είναι πάντοτε ο ίδιος...”.
     Οι αλλαγές όλες συμβαίνουν για την εξέλιξη των ανθρώπων και της κοινωνίας μας. Αυτό οπού συμβαίνει στην δική μας εποχή αποτελεί ...
...
(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αδέμευτος Πάφου στις 22/6/2013 στην στήλη μου "Το Λ των λέξεων και του Λόγου" Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη