Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΟΥ, Γράφει η Νότα Κυμοθόη 20011

                                                  Έργο Ζωγραφικής της Νότας Κυμοθόη
                                                             αυγοτέμπερα σε μουσαμά


" ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,
 ΑΧΡΑΝΤΟΥ, ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ,
ΕΝΔΟΞΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ,
 ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, 
ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΝΤΕΣ,
 ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ 
ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΗΜΩΝ
 ΧΡΙΣΤΩ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΡΑΘΩΜΕΘΑ"
(από τη Θεία Λειτουργία Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου)

H ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Νότα Κυμοθόη© Nota Kimothoi
Γράφει η Νότα Κυμοθόη 2011
(από το βιβλίο μου: Το Λ των λέξεων και του Λόγου)


Αφιέρωμα στο πρόσωπο της "Παρθένου Μαρίας"


Το μέγα επίτευγμα προσφοράς της "Παναγίας" ως Δώρο είναι το μεγαλύτερο της ανθρώπινης φύσεως. Η Παναγία ως ανθρώπινη καθαρή φύση δια της οποίας ο Λόγος Θεού απόκτησε την ανθρώπινη φύση και ταυτόχρονα γίνεται Θεάνθρωπος!..
Η κόρη Μαρία και στη συνέχεια..."Παναγία" κρατώντας την παρθενία της, του πρόσφερε όλη την ανθρώπινη αγνή και καθαρή της φύση και κατέστη δια ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ!.. Και ο Θεάνθρωπος Εμμανουήλ, ονομαζόμενος στη συνέχεια Ιησούς (από την ελληνική λέξη ίασις=θεραπεία, με τη σειρά Του μετέδωσε στην κεχαριτωμένη ύπαρξή της, τη ΘΕΩΣΗ την οποία δεν κατανοεί εύκολα η ανθρώπινη φύση...
Αυτήν τη "θέωση" την είχε πάντα η ανθρωπότητα όταν ήταν ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗ!..
Δηλαδή ο ίδιος ο Χριστός, την μετέβαλε κατά ΧΑΡΙΝ ΘΕΟΝ μέσω της οποίας πλησιάζει ο άνθρωπος το Θεό. Πως; 
Κατανοεί ο άνθρωπος τη συγγένεια της ανθρώπινης φύσης μέσα στη φύση και από τη φύση της Κόρης και Παρθένου Μαρίας από την οποία αποκτήσαμε Θεανθρωπισμό ώστε  να είμαστε"κληρονόμοι Θεού"  και "συγκληρονόμοι Ιησού Χριστού".
Η Άσπορος Γέννηση του Θεού Λόγου είναι η θέση της Μητρότητας! Είναι η θέση της Μητέρας του Θεού!.. Αυτή οπού ακόμα δεν έχουν τιμήσει στη Γη!..
Η Μητέρα του Θεού, η Παναγία, είναι η θέση της αδιάφθορης μητέρας οπού καταπατά την έχθρα, το μίσος, τη φθορά και την καταστροφή της πλανημένης γυναίκας και του ηδονόφιλου άντρα!..
Η Παναγία, συμβολίζει την Αγία Μητέρα του Θεανθρώπου Ιησού και αποτελεί το Μέγα και Ιερό Μυστήριο της Πανανθρώπινης φύσης!.. Αυτό, οπού καταπατήθηκε και μολύνθηκε από βαρβαρισμούς πολεμοχαρών ανθρώπων.
Η Παναγία, ενώ τιμάται... ακόμα οι "σωματόφιλοι" άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει το Ιερό και Άγιο Πρόσωπό Της!..Ακόμα δεν έχουν κατανοήσει πως δεν έρχονται στη γη για να καταστρέφει ο ένας τον άλλον, μήτε να πολεμάει ο ένας τον άλλον με ιερούς πολέμους...
Είναι δυνατόν να κρατάνε "σταυρό" και να ευλογούν πολέμους και όπλα;
Ποιος Θεός είναι πολεμοχαρής κι ενάντια στον άνθρωπο με όποιο τρόπο κατανοεί τη θεία του σχέση μαζί Του;

Ας αναρωτηθούν όλες οι μανάδες του πλανήτη Γη αυτή την εποχή, ύστερα από 2011 χρόνια, οπού ενώ έχει ενσαρκωθεί ο Υιός Θεού... Ας αναρωτηθούν, λέγω... Πότε θα αναγνωρίσουν το Άγιο Πνεύμα που βρίσκεται στα μολυσμένα τους σπλάγχνα;

Η Αγία Πίστη ενώ έχει φανερωθεί σε όλη την πλάση ακόμα αυτές τις Άγιες Ημέρες των "2011 Χριστουγέννων" οι σωματόφιλοι και ηδονόφιλοι άνθρωποι αδυνατούν ν' αναγνωρίσουν την Αλήθεια!..
Κι όμως... φανερώνεται καθημερινά αυτή η ΧΑΡΗ δια της κοινής ανάγκης όλων σε όλο τον πλανήτη "οικονομική κρίση " την αποκαλούν... να κατανοήσουν οι άνθρωποι τη Θεία Προέλευσή τους!.. Ίδωμεν!..


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!..ΔΙΧΩΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!..ΑΣ ΕΝΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ! Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Με αγάπη για την Αγάπη και αγάπη για το Φως της Αγάπης όλης της ανθρωπότητας!
Με φως και αγάπη
Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .