Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ "Η τραπεζορητορεία και πολιτικολογία του 2013" ΔΟΚΙΜΙΟ





ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ
 τραπεζορητορεία και πολιτικολογία του 2013"
ΔΟΚΙΜΙΟ

       Η σφοδρή καταιγίδα των τελευταίων ημερών με βρήκε στα Δωδεκάνησα με την κατά νου εντολή της αγάπης του Ι. Χριστού που καταγράφει ο αγαπημένος Του μαθητής κι Ευαγγελιστής Ιωάννης: "αύτη εστίν η εντολή η εμή ίνα αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα ημάς"...Σε μια Ρόδο οπού έχασαν τη ζωή τους συνάνθρωποι. Σε μια Ψέριμο οπού καταστράφηκε το λιμάνι της και τα αυτοκίνητα έφτασαν στη θάλασσα. Σε μια Κω, οπού ο Ασώματος προειδοποιούσε για τη σφοδρή καταιγίδα και σε μια Κάλυμνο, οπού το λιμάνι της η Πόθεια έγινε λίμνη, εν αγνοία των εν αγνοία Ελλήνων της ελληνικής κυβερνήσεως.
    Παρατηρώ εσωτερική αποσύνθεση κι αναρωτιέμαι ως Ελληνίδα αν η Ελλάδα ασκεί εθνική πολιτική σήμερα σε αυτό το όλο καρκίνωμα στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι πολιτικοί μας όσον αφορά τα εθνικά και οικονομικά μας θέματα. Με το ταξίδι της σωρού του νεκρού δασκάλου ως την γείτονα χώρα Τουρκία και την ελληνική πρεσβεία της Σμύρνης να γυρεύει το τίμημα των 500 ευρώ για να πάρουν τη σωρό του προς ταφή οι συγγενείς του, ξύπνησε μέσα μου όλη η γραφή των τραγικών συγγραφέων της αρχαιότητας. Κι ήρθε η Αντιγόνη να παραταχθεί μαζί με τους εν γνώσει κι επίγνωση Έλληνες αλλά Κύπριους σε εποχή εθνικής φαφλατολογίας. Και ως να μη έφτανε αυτό, ήρθε όλη η αποσύνθεση της κατάστασης στα εσωτερικά των Δωδεκανήσων και της κακοφορμισμένης ατμόσφαιρας για την όλη κρίση στην Ελλάδα, που είναι εταίρος στην Ε.Ε. Κι αναρωτιέμαι πολλάκις τι θα πει εταίρος σε μια ένωση όπου αδιαφορεί για το συμφέρον των άλλων εταίρων και στην προκειμένη περίπτωση της Ελλάδας και Κύπρου. Ας μη λησμονούμε πως η διχοτόμηση του νησιού της Αφροδίτης συνεχίζει να παραμένει πρόβλημα άλυτο. Για ποια, αλήθεια, συμφέροντα; Ποιος είναι αυτός ο δυνατός οπού ρουφάει τον αδύνατο οικονομικό εταίρο; Γιατί κανείς δεν θυμάται ιστορία-αυτήν, οπού ...
...
(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα Αδέσμευτος Πάφου)
Νότα Κυμοθόη "Η τραπεζορητορεία και πολιτικολογία του 2013" Δοκίμιο/© Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη