Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Νότα Κυμοθόη "Από την Αθήνα με αγάπη"

Ακρόπολη Αθηνών
Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Από την Αθήνα με αγάπη"
Εκλογές σήμερα 26/5/2019 στην Ελλάδα για τους Δήμους και τις Κοινότητες, για την Περιφέρεια και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκινητικό, γιατί κάθε 4 χρόνια, μπαίνουμε οι ενήλικοι πολίτες αυτής της χώρας, στα Σχολεία, όπου κάποτε καθίσαμε στα θρανία τους ως μαθητές. Αντικρίζουμε εκείνες τις αίθουσες με τον μαυροπίνακα και τις ολόγυρα φωτογραφίες, που κάποιες είναι ακόμα γνώριμες. Κάποιες είναι ζωγραφιές παιδιών, από χέρια αθώα και ψυχούλες οπού ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, το δικό τους μέλλον σε αυτόν τον τόπο, το δικό μας τόπο. Εδώ, στην πατρίδα, όπου κάποτε, σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας, ονειρευτήκαμε κι εμείς για εμάς και για τον τόπο μας ένα καλύτερο μέλλον και όπου κι αν ταξιδέψαμε κι όπου κι αν ζούμε τώρα, έχουμε την Ελλάδα στην καρδιά και στην ψυχή μας και η Ακρόπολη των Αθηνών, είναι σήμα κατατεθέν της πατρίδας μας Ελλάδας.
Κι αυτές οι αίθουσες των ελληνικών σχολείων, όπου κάποτε στην Α΄Δημοτικού μαθαίναμε τα πρώτα μας γράμματα, σήμερα ζωντανεύουν και πάλι, αφού οι Έλληνες ψηφοφόροι μπαίνουμε για να ψηφίσουμε, εκπροσώπους για να υπηρετήσουν τον τόπο και να φέρουν εις πέρας τα όποια προβλήματά μας. Μεγάλα παιδιά, ηλικιωμένοι και κάποιοι γεροντάκια, φτάνουν ως τις "κάλπες" για να εκλέξουν τους υποψήφιους γι΄αυτές τις εκλογές.
Πολλοί συμμετέχουν στα πολλά ψηφοδέλτια, που αν κάποιος δεν γνωρίζει, θα δυσκολευτεί να βγάλει άκρη... 
Μόνον για την Ευρωβουλή υπάρχουν 40 κόμματα και στο κάθε ένα κατεβατά υποψηφίων. Ονόματα που άλλα μας είναι γνωστά κι άλλα τελείως άγνωστα. Αναρωτιέμαι, αν όλοι αυτοί κι αν όλες αυτές, που θέτουν εαυτόν τους προς Υπηρεσία των ελληνικών θεμάτων και εκπροσώπησής τους για λύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν σχέση με ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ όλων των θεμάτων, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ή αν θέτουν εαυτόν με άλλες ατομικές φιλοδοξίες τους και για το ατομικό τος συμφέρον.
Στην τοπική κοινωνία για τους Δήμους, τις Κοινότητες και την Περιφέρεια, πάλι έχουν θέσει εαυτόν εθελουσίως, υποψήφιοι, οι οποίοι πιστεύουν πως μπορούν να μας εκπροσωπήσουν, αφού πιστεύουν πως τα προσόντα τους είναι ικανά, για να λύνουν τα προβλήματά μας. 
Αύριο, θα γνωρίζουμε, ποιοι  είναι οι εκλεκτοί και ποιοι θα αναλάβουν αυτές τις ευθύνες. Διότι, τα κοινά και οι θέτοντας εαυτόν προς υπηρεσία αυτών, αποτελούν αγώνα κι όχι εφησυχασμό σε κάποιες καρέκλες γραφείων.
Ευελπιστώντας για τα ικανότερα άτομα, ας απολαύσουμε την ημέρα...
Πνευματικά δικαιώματα © 2019 Νότα Κυμοθόη