Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Με ευγνωμοσύνη για τον Μίκη Θεοδωράκη"

Νότα Κυμοθόη
"Με ευγνωμοσύνη για τον Μίκη Θεοδωράκη"
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, άφησε την πνοή της ψυχής του, στα χέρια του Σύμπαντος, οπού τον έστειλε στη Γη την ελληνική το 1925. Γεννήθηκε στο νησί της μαστίχας, την όμορφη Χίο από μητέρα Μικρασιάτισσα από την Κρήνη ή Τσεσμέ, πόλη κοντά στην ελληνική πόλη Σμύρνη. Ένας άνθρωπος οπού το ελληνικό του DNA είχε πολύ δυναμισμό και μια καλλιτεχνική φλέβα ανήσυχη. Εξελίχτηκε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο μέσα από τη δημιουργική του δράση ως Μουσικοσυνθέτης. Η ελληνική Ποίηση των σπουδαίων Ελλήνων Ποιητών μαζί και οι φωνές των μοναδικών ερμηνευτών και οι δικές του Μουσικές Συνθέσεις δημιούργησαν το δικό του παράδεισο Μουσικής Σύνθεσης! Δημιούργησαν το μοναδικό όνομα Μίκης Θεοδωράκης! Αυτό οπού αφήνει στο χώρο του Πολιτισμού είναι μοναδικό και η Ελλάδα τον ευγνωμονεί. Γι΄ αυτό και ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός 3ήμερο πένθος.

Tίποτα όμως δεν τελειώνει, από έναν δημιουργικό καλλιτέχνη! Υπάρχει η αρχή και η συνέχεια κι αν ένα τραγούδι του τελειώνει πάντα θα πηγαίνουμε στο επόμενο! Θα επιστρέφουμε δηλαδή πάλι και πάλι στο ίδιο τραγούδι κι ας έχει τελειώσει! Είναι οι ήχοι, είναι οι στίχοι της Ποίησης, είναι οι ερμηνευτικές φωνές των τραγουδιστών, οπού ενώθηκαν με τους ανθρώπους! Θυμάσαι παρέες, πορείες, αγώνες, ξενύχτια! Θυμάσαι χαρές, θυμάσαι ταξίδια και τι δε θυμάσαι... Και ως μέρος αυτών των σπουδαίων ακουσμάτων δεν μπορείς να ξεχάσεις τίποτα... Ενώνεσαι μαζί τους γιατί μιλάνε μέσα σου! Δεν πεθαίνουν ποτέ τα σπουδαία τραγούδια! Δεν τελειώνει ποτέ η μουσική τους! Δεν πεθαίνει ποτέ η διαχρονική Ποίηση μήτε η Μουσική οπού την ανέδειξε μέσα από τις σπουδαίες και μοναδικές φωνές των ερμηνευτών, τις οποίες η σπουδαία ακουστική και καλλιτεχνική δράση του Μίκη Θεοδωράκη είχε επιλέξει! Ενώνει τους ανθρώπους! Αιώνια παραμένει το ωραίο! Αποχαιρετούμε τον σπουδαίο μας Μουσικοσυνθέτη! Καλό ταξίδι Μίκη Θεοδωράκη στον κόσμο των αθανάτων!
Σε ευχαριστώ προσωπικά, για όλες τις υπέροχες Μουσικές σου Συνθέσεις, γιατί ανέδειξες το έργο των Ποιητών, οπού από την εφηβεία μου πέρασα μαζί τους μοναδικές στιγμές. Ακούω τη Μουσική σου κι ευφραίνεται η καρδιά μου.

Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός