Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη"Με Φως ελληνικό τ΄ Άγια Θεοφάνεια"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Με Φως ελληνικό τ' Άγια Θεοφάνεια"
Έγινε πριν ημέρες μια θεομηνία με το όνομα Σοφία κι όλη η Ελλάδα είναι στην κατάψυξη, αφού χιόνισε παντού, ως και σε αυτά τα νησιά. Το Απολλώνιο Φως απλώθηκε παντού κι ας είχε χιόνι και την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων μια έντονη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ίσως για να θυμίσει την λατρεία του Ήλιου ως πρώτου θεού και την ταύτισή του με το Πνευματικό Φως!
Την ημέρα των Αγ. Θεοφανείων βαπτίστηκε ο Εμμανουήλ υιός της Μαρίας στον Ιορδάνη ποταμό, από τον Ιωάννη τον βαπτιστή ή Ιωάννη Πρόδρομο (ξάδερφό του) και μετονομάστηκε Ιησούς Χριστός. Ο καθαρμός σε ποτάμι ή πηγές ήταν αρχαίο ελληνικό τελετουργικό κι ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό γι΄αυτήν τη διάσωση. Διότι ενώ στην πορεία κατηγορήθηκε η αρχαία ελληνική θρησκεία ως ειδωλολατρεία, ήρθε εποχή για να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το τοπίο. Ο καθαρμός ήταν γνήσιο τελετουργικό των αρχαίων Ελλήνων και στην περιοχή όπου ήταν ο Ιορδάνης ποταμός, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που ήταν ερημίτης μοναχός κρατούσε όλη την αρχαία αυτή μύηση. Ας ευχαριστήσουμε τον Ιωάννη, την υπέροχη κι αγνή αυτή μορφή, γιατί διέσωσε ένα αρχαίο ελληνικό έθιμο καθαρμού!!!
Στην Ινδία, διατηρείται ακόμα από τον Ινδουισμό. Στους ορθοδόξους χριστιανούς έχει επικρατήσει ως βάπτισμα σε κολυμπήθρα.
Ο σταυρός που ρίχνουν οι ορθόδοξοι ιερείς στα νερά, συμβολίζει τη βάπτιση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού γιατί ταυτίστηκε με το σταυρό, επάνω σε αυτόν τον σταύρωσαν κι άφησε το Πνεύμα του. Ένας σταυρός αρχαίος ελληνικός ως ιερό σύμβολο ενότητας των αρχαίων ελληνικών φυλών Ιώνων, Αιολαίων, Δωριαίων, Αχαιών, αλλά κι όλης της ενωμένης ειρηνικής ανθρωπότητας στα 4 σημεία του ορίζοντα, που γιόρταζε τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το Φως σημείο αναφοράς και Δόξας Θεού, δοξάζεται σε όλη τη Γη κι ο Θεός είναι Φως !
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη
Καθαρμός γίνεται Πνευματικά με το βάπτισμα και η διδασκαλία και μύηση ακολουθεί με τη θέληση του ανθρώπου. Τίποτα δια της βίας δεν επιτυγχάνεται.
Ας φωτιστεί ο νους του καθενός κι ας πλημμυρίσει η καρδιά του με αγάπη θεϊκής διδασκαλίας. Ο έχων αγάπη θεϊκή στην καρδιά του αγαπάει δίχως πολεμική διάκριση και δίχως φανατισμό. Ο έχων Φως θεϊκό σε νου και καρδιά δεν διαχωρίζει την ανθρωπότητα. Βοηθάει για τη βελτίωση των άλλων δίχως να τους καταστρέφει...
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών και κάτω από τον ιερό Παρθενώνα πλήθος επισκεπτών απ΄όλα τα μέρη της Γης, είδαμε χθες αυτό το υπέροχο φαινόμενο Φωτός, ως μια μορφή φωτεινή να υψώνεται στον γαλάζιο ουρανό στο βάθος της θάλασσας. Εκεί, όπου τα άγια Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με λαμπρότητα το πρωί και ο ιερός σταυρός των ορθοδόξων ρίχτηκε στη θάλασσα.
Ευχαριστούμε τον Επουράνιο Πατέρα Θεό για όλο το θεϊκό Του μεγαλείο!Ένα μεγαλείο Φωτός Θεϊκού, οπού καθημερινά αποκαλύπτεται!!!
Νότα Κυμοθόη:Εικαστικός και Λογοτέχνης

Νότα Κυμοθόη "Με Φως ελληνικό τ΄Άγια Θεοφάνεια" Δοκίμιο© Νότα Κυμοθόη