Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Νότα Κυμοθόη"Με Φως ελληνικό τ΄ Άγια Θεοφάνεια"

Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Με Φως ελληνικό τ' Άγια Θεοφάνεια"
Έγινε πριν ημέρες μια θεομηνία με το όνομα Σοφία κι όλη η Ελλάδα είναι στην κατάψυξη, αφού χιόνισε παντού, ως και σε αυτά τα νησιά. Το Απολλώνιο Φως απλώθηκε παντού κι ας είχε χιόνι και την ημέρα των Αγίων Θεοφανείων μια έντονη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ίσως για να θυμίσει την λατρεία του Ήλιου ως πρώτου θεού και την ταύτισή του με το Πνευματικό Φως!
Την ημέρα εορτής των Αγ. Θεοφανείων, ο Εμμανουήλ υιός της Μαρίας πήγε στον τόπο που ήταν ο Ιορδάνης ποταμός για να συναντήσει τον Ιωάννη (ξάδερφό του), που είχε τη γνώση του ΚΑΘΑΡΜΟΥ. Ο ΚΑΘΑΡΜΟΣ όπως στην αρχαία Ελλάδα σκοπό είχε την αξίωση του προσερχόμενου να πάρει την ΚΑΘΑΡΣΗ, γινόταν σε ποτάμι. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, όπως καθιερώθηκε να λέγεται αναγνώρισε αμέσως τον Εμμανουήλ και την στιγμή του ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΑΡΜΟΥ έγινε ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ του ΑΕΙΟΥ (Αγίου) ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ κι ακούστηκε φωνή που έλεγε ΤΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΟΜΟΝΟΓΕΝΗΣ. Το όνομα που πήρε ο Εμμανουήλ ήταν ΧΡΙΣΤΟΣ= ΙΚΑΝΟΣ για να ξεκινήσει το έργο για το οποίο είχε έρθει. Και στην πορεία μετονομάστηκε σε Ιησούς Χριστός, διότι ήταν ικανός να θεραπεύει.
Ο καθαρμός σε ποτάμι ή πηγές ήταν αρχαίο ελληνικό τελετουργικό κι ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο γι΄ αυτήν τη διάσωση. Διότι, ενώ στην πορεία κατηγορήθηκε η αρχαία ελληνική θρησκεία ως ειδωλολατρεία, ήρθε εποχή επί ημερών μας, για να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το θέμα. Ο Καθαρμός αυτός ονομάστηκε βάπτισμα στην πορεία, για να καθιερωθεί το μυστήριο από το δόγμα χριστιανισμός των ορθοδόξων και ο Ιωάννης Βαπτιστής. Ήταν γνήσιο τελετουργικό των αρχαίων Ελλήνων και στην περιοχή όπου ήταν ο Ιορδάνης ποταμός, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που ήταν ερημίτης, κρατούσε όλη την αρχαία αυτή Γνώση. Ήταν ένας Ιερός Μύστης. Ας ευχαριστήσουμε τον Ιωάννη εγκάρδια, την υπέροχη κι αγνή αυτή μορφή, γιατί διέσωσε ένα αρχαίο ελληνικό τελετουργικό Καθαρμού!!!
Στην Ινδία, διατηρείται ακόμα από τον Ινδουισμό. Στους ορθοδόξους χριστιανούς έχει επικρατήσει ως βάπτισμα σε κολυμπήθρα.
Ο Σταυρός που ρίχνουν οι ορθόδοξοι ιερείς στα νερά, συμβολίζει τον Εμμανουήλ, που μπήκε μέσα στο ποτάμι για να καθαρθεί από την έως τότε πορεία του κι εορτάζεται ως Βάπτιση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Ο Σταυρός είναι αρχαίο ελληνικό Σύμβολο κι επάνω σε αυτόν τον σταύρωσαν κι άφησε το Πνεύμα του. Ένας Σταυρός αρχαίος ελληνικός ως Ιερό Σύμβολο Ενότητας των αρχαίων ελληνικών φυλών Ιώνων, Αιολαίων, Δωριαίων, Αχαιών, αλλά και όλης της εξελληνισμένης κι ενωμένης ειρηνικά ανθρωπότητας στα 4 σημεία του ορίζοντα, που γιόρταζε τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το Φως ως σημείο αναφοράς και Δόξας Θεού, δοξάζεται σε όλη τη Γη κι ο Θεός είναι Φως !
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη
      Καθαρμός γίνεται στον ορθόδοξο χριστιανισμό Πνευματικά με το βάπτισμα και η διδασκαλία και μύηση ακολουθεί με τη θέληση του ανθρώπου. Τίποτα δια της βίας δεν επιτυγχάνεται. Μόνον που στο Μυστήριο του Βαπτίσματος, έχουν μπλέξει πολλά, που είναι τελείως άσχετα με το γεγονός του ΙΕΡΟΥ αρχαίου ΚΑΘΑΡΜΟΥ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Στο Βάπτισμα στην ορθόδοξη εκκλησία, το νεογνό παραδίδεται μέσω της τελετουργίας στον Αβραάμ. (Εδώ λοιπόν θέλει μεγάλη συζήτηση το όλο θέμα)
    Ας φωτιστεί ο νους του καθενός κι ας πλημμυρίσει η καρδιά του με αγάπη θεϊκής διδασκαλίας. Ο έχων αγάπη θεϊκή στην καρδιά του αγαπάει δίχως πολεμική διάκριση και δίχως φανατισμό. Ο έχων Φως θεϊκό σε νου και καρδιά δεν διαχωρίζει την ανθρωπότητα. Βοηθάει για τη βελτίωση των άλλων, δίχως να τους καταστρέφει. Για να επικρατήσει η Νέα Ρώμη Ανατολής του δόγματος χριστιανισμός, κατέστρεψαν ολοσχερώς και με ΒΙΑ τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, το ΈΘΝΟΣ δηλαδή των ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΑΝΑΤΟΛΗ! Αυτό ως ιστορικό γεγονός καμιά σχέση δεν έχει με τον Ιησού Χριστό, μήτε με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Σχετίζεται απλά με την εξουσία της ανατολικής αυτοκρατορίας και τα όσα ιστορικά γεγονότα μπλέκονται στην ανθρώπινη ιστορία. 
Photography Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως των Αθηνών και κάτω από τον ιερό Παρθενώνα πλήθος επισκεπτών απ΄ όλα τα μέρη της Γης, είδαμε χθες αυτό το υπέροχο φαινόμενο Φωτός, ως μια μορφή φωτεινή να υψώνεται στον γαλάζιο ουρανό στο βάθος της θάλασσας. Εκεί, όπου τα άγια Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με λαμπρότητα το πρωί και ο ιερός σταυρός των ορθοδόξων ρίχτηκε στη θάλασσα.
Ευχαριστούμε τον Επουράνιο Πατέρα Θεό, για όλο το θεϊκό Του Μεγαλείο! Ένα Μεγαλείο Φωτός Θεϊκού, που καθημερινά αποκαλύπτεται!
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια.

Νότα Κυμοθόη "Με Φως ελληνικό τ΄ Άγια Θεοφάνεια" Δοκίμιο© Νότα Κυμοθόη