Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Νότα Κυμοθόη: "Tο χρώμα των λέξεων και η ευλογία του Λόγου" Δοκίμιο

Το Λ των λέξεων και του Λόγου
Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος
Νότα Κυμοθόη
"Το χρώμα των λέξεων και η ευλογία του Λόγου"
Δοκίμιο

    “Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτά που σκεφτόμαστε δεν επηρεάζουν απλά τον κόσμο-είναι ο κόσμος”, γράφει ο Φρεντ Άλαν Γουλφ. Αλλά ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά από τον άλλον κι αυτό έχει να κάνει με την παιδεία και το χαρακτήρα του καθενός, αλλά σε αυτά που αφορούν την "κρίση" ετούτη τη χρονική περίοδο, κάπου οι ανθρώπινες απόψεις συγκλίνουν. Από τη σκέψη δημιουργείται μια ενέργεια θετική ή αρνητική για την οποία συμβάλει και ο φόβος ώστε να αυξάνεται αρνητικά και να δημιουργείται μια απαισιόδοξη ψυχολογία. Αλλά μέσα από τις φοβίες τίποτα δεν προχωράει θετικά και τούτο διότι επάνω στη γη, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, όλοι είμαστε συνδεδεμένοι ψυχολογικά μεταξύ μας. Δηλαδή αυτό που συμβαίνει κάποια χρονική στιγμή σε κάποιο σημείο του πλανήτη, αγγίζει αναγκαστικά το ενεργειακό πεδίο των άλλων όπου κι αν βρίσκονται και σε όποια ψυχολογική κατάσταση κι αν είναι. Οι σκέψεις γίνονται λόγος ή πράξεις, γι΄αυτό έχει ιερή υποχρέωση ο κάθε άνθρωπος να αφυπνίσει τη συνείδησή του και να κατανοήσει το σκοπό της έλευσης του στη γη, αυτή τη χρονική περίοδο. Διότι όταν κάποιος θυμηθεί ποιος πραγματικά είναι και γιατί είναι επάνω στον πλανήτη, τότε η γνώση του εαυτού του θα δημιουργήσει μια ευρύτερη ενέργεια που θα διώξει τελείως τις φοβίες οι οποίες ευθύνονται για βεβιασμένες πράξεις κι ενέργειες καταστροφικές. Διότι όλες οι ψυχές έχουν σοφία και οι άνθρωποι αρέσκονται να περνάνε καλά όταν ο κόσμος έχει αισιόδοξη άποψη. Κι αυτό συμβαίνει σε εποχές ειρήνης.
    Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε πως όλοι οι πόλεμοι προέρχονται μέσα από σκέψεις που γέννησε ο φόβος, τα αποτελέσματα των οποίων είναι νικητές και νικημένοι και οι νόμοι που επέβαλαν οι νικητές στους νικημένους κάποιες συνθήκες  που περικλείουν εκδίκηση. Ας αναλογιστούμε την ύπαρξη των πυρηνικών στον πλανήτη γη. Γιατί υπάρχουν; Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν; Εδώ ακριβώς, στο νόμο της εκδίκησης, εφαρμόζονται κι όλοι οι προϋπολογισμοί για εξοπλισμούς. Η χροιά της "ΜΗ ΒΙΑΣ" αποτελεί μια καθαρά θετική σκέψη και η ενέργειά της αν επεκταθεί θα δημιουργήσει μια μεγάλη δύναμη, η οποία θα ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει ν΄ αλλάξει των ανθρώπων η σκέψη και οι ομάδες που την θεμελιώνουν ν΄ αλλάξουν κατεύθυνση στον τρόπο διδασκαλίας. Ποιες είναι όμως αυτές οι ομάδες;
   ( ... συνέχεια στο βιβλίο)

(Δημοσίευση στον Αδέσμευτο της Πάφου 16/3/2013) στην στήλη μου Το Λ των λέξεων και του Λόγου Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και  Ζωγράφος)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη