Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Νότα Κυμοθόη "Η πνευματική καταγωγή"Δοκίμιο




Νότα Κυμοθόη

"Η πνευματική καταγωγή"

Δοκίμιο

Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη

Το Λ των λέξεων και του λόγου

Γράφει η Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος



         Σε ένα από τα αποφθέγματά του ο Πυθαγόρας γράφει: Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν έστι θάπτειν”. Το ήθος και η αρετή ως αξίες έχουν ταρακουνηθεί στις ημέρες μας κι αυτό παρατηρείται συχνά στις κοινωνίες των ανθρώπων παγκοσμίως και τίθεται το ερώτημα: “Έχουν διαφθαρεί σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι επάνω στη γη;”.

    Διακρίνουμε συχνότερα μια κερδοσκοπική τάση κι ο άνθρωπος είναι το μέσον εκμετάλλευσης. Η επίδραση ασκείται στις κοινωνίες και δημιουργεί κλίμα ανησυχίας καθώς καταρρέουν όλες οι αξίες κι ο παλαιός τρόπος ζωής. Παγκόσμια όλο το σκηνικό της οικονομίας περνάει σε άλλο επίπεδο κι οι ανθρώπινες κοινωνίες καταλαμβάνονται από φόβο. Είναι ο μέγιστος εχθρός της εποχής μας. Η μάστιγα, που οδηγεί ανθρώπους μέχρι και την αυτοκτονία. Αλλά αυτή η ενέργεια δεν φέρνει λύση. Ο άνθρωπος του 2012 επιβιώνει μόνον μαζί με άλλους συνανθρώπους, συνδημιουργώντας σε χώρους εργασίας, σε γειτονιές,κοινότητες ή οργανισμούς με κοινό όφελος. Η μόνη αλήθεια σ΄ αυτή την αναταραχή είναι η αλλαγή που είναι αναπόφευκτη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας με εναλλακτικό τρόπο ζωής που έχει κέντρο την αγάπη και την προσφορά σ΄ ένα σύστημα αλληλοβοήθειας. Αλλά, δεν μπορούν όλοι ν' αντιληφθούν και να δεχτούν, γιατί ο εθισμός του παλαιού τρόπου ζωής αργεί να ξεπεραστεί από τους περισσότερους. 
...
(Δημοσιεύτηκε στην εφ. Αδέσμευτος Πάφου 25/8/2012)

Νότα Κυμοθόη© Νότα Κυμοθόη
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Nότα Κυμοθόη