Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Νότα Κυμοθόη "Διαμαρτυρία στην Αθήνα κατά εμβολιασμών"

 

Νότα Κυμοθόη "Διαμαρτυρία στην Αθήνα κατά εμβολιασμών"

     Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, για να διαμαρτυρηθεί κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες με τα παιδιά τους έφταναν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. 

    Εκατέρωθεν των δρόμων όπου διέρχονταν έστεκαν οι διμοιρίες της ελληνικής αστυνομίας προστασίας του πολίτη, ετοιμοπόλεμες. Ποιος ήταν άραγε αυτός ο εχθρός, όπου έλαβαν διαταγή να πολεμήσουν; Οι Έλληνες και  οι Ελληνίδες εργαζόμενοι, οπού αν δεν εμβολιασθούν θα ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους και δεν θα έχουν εισόδημα; Κι εδώ είναι όλο το "παράλογο" αυτής της διαστρεβλωμένης εποχής όπου ζούμε, καθώς οι διμοιρίες των αστυνομικών εξοπλίζονται από το εισόδημα των Ελλήνων κι Ελληνίδων εργαζομένων σε αυτήν τη χώρα. Αυτοί λοιπόν, έλαβαν διαταγή να στέκουν "προκλητικά" οπλισμένοι για να πολεμήσουν τον άοπλο και ειρηνικό ελληνικό λαό, οπού απειλείται η ίδια του η ζωή, από την ελληνική κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός δεν κρατούσε στα χέρια του τίποτα, παρά μόνον τα παιδιά του από το χέρι, μια ελληνική σημαία και το κινητό του για να φωτογραφήσει το γεγονός της διαμαρτυρίας αυτής.

    Ο σταθμός metro Συντάγματος από το απόγευμα ήταν κλειστός. Οι άνθρωποι έρχονταν από παντού πεζοί κι ανάμεσά τους ήταν και κληρικοί με τις οικογένειές τους αλλά και μοναχοί του παλαιού ημερολογίου μαζί με πλήθος πιστών ορθοδόξων χριστιανών, καθώς και μοναχές.

    Εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας, οπού απειλούνται εργασιακά, επιστήμονες, φοιτητές, συνταξιούχοι και πλήθος εργαζομένων γυναικών και ανδρών, οπού απειλείται η ζωή τους μέσω της φρικτής "τρομοκρατίας" που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση, για τα εργασιακά τους δικαιώματα, πως θα χάσουν τις δουλειές τους αν δεν εμβολιαστούν, φώναζαν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών της ελληνικής Βουλής.

    Άοπλοι εργαζόμενοι κρατούσαν την υπομονή στα δυο τους χέρια με την ελπίδα ν΄ αλλάξει η ελληνική κυβέρνηση στάση απέναντί τους. Το μόνο τους όπλο η ελληνική σημαία οπού κυμάτιζε ανάμεσά τους και κάποιες εικόνες της Παναγίας. 

   Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν "φασίστα Μητσοτάκη παραιτήσου", "Όχι στο εμβόλιο, όχι στο Χιτλερικό φασισμό", "Όχι στο φασισμό του Μητσοτάκη".

  Κι ενώ οι συγκεντρωμένοι είχαν απλωθεί στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα και μετά άρχισαν οι αύρες να ρίχνουν με πίεση νερό στον κόσμο. Τα επεισόδια κατά του άμαχου ελληνικού λαού με το μένος των οπλισμένων αστυνομικών προστασίας του Πολίτη, αγγίζουν τον παραλογισμό. Τι προστατεύουν; Ποιος τους πείραξε; Κάποιοι ύψωσαν τις εικόνες για να μη βραχούν από την ισχυρή πίεση του νερού που έριχναν οι αύρες, κάποιοι κάθισαν σταυροπόδι κρατώντας το κεφάλι στα γόνατά τους. Δεν υπάρχουν λόγια. Αχαρακτήριστη συμπεριφορά εκπαιδευμένων να "χτυπάνε" δίχως λόγο και δίχως αφορμή. Αυτοί οι εργαζόμενοι στην ελληνική αστυνομία, είναι παιδιά του ελληνικού λαού, οπού βάζουν πλάτες σε αυτό οπού συμβαίνει εις βάρος της ζωής και εις βάρος της επιβίωσης των συνανθρώπων τους Ελλήνων κι Ελληνίδων, προασπίζοντας τη ΒΙΑ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ αδίστακτα δίχως να σκεφτούν πως τον ίδιο τους τον εαυτό πολεμάνε. Είναι οι ίδιοι όπου φοράνε κομποσκοίνια στα χέρια τους, σταυρό στο λαιμό τους και βαφτίστηκαν χριστιανοί ορθόδοξοι. Είναι οι ίδιοι οπού κάνουν το σταυρό τους για να τους βοηθήσει ο Θεός όταν αρρωστήσουν. Είναι οι ίδιοι οπού αδίστακτα καταδιώκουν τους εργαζόμενους στον τομέα Υγείας δίχως να σκεφτούν πως δεν είναι εχθροί τους.

   Ο ελληνικός λαός διχάζεται από την ελληνική Κυβέρνηση που έχει ξεχάσει τον εμφύλιο σπαραγμό σε αυτήν την μικρή πατρίδα, την πολύ βασανισμένη.

  Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του. Πλήθος διαδηλωτές σε όλη τη Γη διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό  εμβολιασμό, καθώς η ενημέρωση για τα εμβόλια έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στη σκέψη τους. 

1. Είναι πειραματικά τα εμβόλια ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

2. Έχουν επίσημη έγκριση χορήγησή τους ΝΑΙ ή ΌΧΙ; 

3. Εξασφαλίζουν τα εμβόλια πως δεν θα νοσήσει ο εμβολιασμένος ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

4.Τα εμβόλια Astra Zeneca και Johnson περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMOs) ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

5. Υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μακροχρόνια αυτοάνοσων νοσημάτων ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

6. Tα mRN εμβόλια PFzer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson έχουν προκαλέσει θανάτους και παρενέργειες στους εμβολιασμένους με αυτά ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

7. Υπάρχουν Επιστήμονες Γιατροί που ανησυχούν πως τα m-RNA εμβόλια επιδρούν μακροχρόνια στην γονιμότητα και συστήνουν στους ανθρώπους να μη τα κάνουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

8. Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις πως αυτά τα εμβόλια δημιουργούν μεταλλάξεις ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

9. Υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι με ασφαλή, γνωστά και δοκιμασμένα φάρμακα Ναι ή ΟΧΙ;

10. Τα εμβόλια εξασφαλίζουν πως δεν μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι τον covid-19 NAI ή ΟΧΙ;

11. Οι παρασκευαστές των φαρμακοβιομηχανιών αυτών των εμβολίων αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους θανάτους και τις επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει στους ανθρώπους με όλες τις βλάβες των εμβολίων ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

   ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ο Έλληνας Πρωθυπουργός μαζί με την κυβέρνησή του και τους πολιτικούς στα άνω ερωτήματα, αλλά ας απαντήσουν και όλοι οι άλλοι Κυβερνήτες των χωρών του κόσμου αυτού όπου ζούμε. Αφορά τις ζωές όλων των ανθρώπων. Η ΓΗ γυρίζει, αλλά δεν ανήκει σε κανέναν άνθρωπο πολιτικής -κοσμικής εξουσίας κι όλοι είναι θνητοί και μέτοικοι, εκλεγμένοι για να υπηρετούν την ανθρωπότητα κι όχι για να κερδοσκοπούν από τους λαούς οπού κυβερνούν. 

Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός, Ποιήτρια

Photography and writer Kymothoe Nota© Νότα Κυμοθόη