Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Νότα Κυμοθόη "Αθήνα κι Ολύμπιος Ζευς" Ελληνικός Πολιτισμός


Νότα Κυμοθόη 
"Αθήνα κι Ολύμπιος Ζευς" Ελληνικός Πολιτισμός
     Στην  Πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πόλη Αθήνα, βαδίζοντας κάποιος με προσοχή, αφού έχει μελετήσει την αρχαία της Ιστορία, βλέπει, ανάμεσα σε κατοικίες και σε κήπους, τ΄αρχαία εκείνα δείγματα της αρχαιοελληνικής ομορφιάς κι αρμονίας. Τους αρχαίους ελληνικούς ναούς του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. 
                                 Photography Nota Kymothoe©Νότα Κυμοθόη
Στην εικόνα, λάμπει στου ήλιου το φως ο αρχαίος Ελληνικός Ναός αφιερωμένος στον Ολύμπιο Ζευ! Είναι αρχαιολογικός ο χώρος και βρίσκεται στην περιοχή του Ζαππείου κι είναι εύκολο να τον δει κάποιος επισκέπτης. Είναι ανάμεσα στο σταθμό metro Ακρόπολη και Σύνταγμα.
       Ο περίπατος μπορεί να ξεκινά από εδώ και είναι ευχάριστος, αν διαβεί κάποιος απέναντι ακριβώς, αφού περάσει τη λεωφόρο και εισέλθει μέσα στον πεζόδρομο (ευελπιστούμε ν΄αλλάξει η ονομασία του Δ. Αρεοπαγήτου που βεβηλώνει τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό) 
να περάσει κάτω από την Ακρόπολη και να μπει μέσα στον αρχαιολογικό της χώρο όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Θεού Διόνυσου κι ανηφορίζοντας ν΄ανέβει το βράχο της Ακροπόλεως και να μπει από τα Προπύλαια που ήταν αφιερωμένος Ναός Υγείας και να αντικρίσει τον Παρθενώνα και να θαυμάσει αυτό το αρχαίο αριστούργημα, του αρχαίου κόσμου των Ελλήνων και Παγκόσμια Σύμβολο της Ελλάδας.


Photography and writer Nota Kymothoe©Νότα Κυμοθόη

   Τον Παρθενώνα, τον αρχαίο Ελληνικό Ναό στην Αθήνα, επάνω στην Ακρόπολη, αφιερωμένο στη Θεά Αθηνά Παρθένο, την οποία λάτρευε όλος ο αρχαίος κόσμος έως και τους 3 πρώτους αιώνες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. 
Η λατρεία της Θεάς Αθηνάς ήταν πολύ διαδεδομένη ως την Ανατολή και σε όλες τις χώρες του γνωστού τότε κόσμου. Η Θεά Αθηνά υπήρξε η Θεά της Σοφίας, των Γνώσεων, των Τεχνών και Καλών Τεχνών, των Εργαστηρίων και υπήρξε Πολεμική Θεά υπερασπιστής και βοηθός γιαυτό λατρευόταν ως Πρόμαχος, δηλαδή έκαναν επικλήσεις πριν τη μάχη για Νίκη. Οι φτερωτές Νίκες αγκάλιαζαν ολόγυρα τον Παρθενώνα. Ήταν φτερωτά όντα. Κάποια από αυτά σώζονται και μπορεί να τα θαυμάσει ο επισκέπτης στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ακρόπολης ακριβώς απέναντι.
...Συνεχίζεται