Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Νότα Κυμοθόη" Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών" Αμφικτυονία Ελληνισμού

Νότα Κυμοθόη "Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών" Γ΄ Τόμος

Με χαρά έλαβα τον τρίτο τόμο της εγκυκλοπαίδειας γραμμάτων και τεχνών Αμφικτυονίας Ελληνισμού 2021. Περιλαμβάνει φωτογραφία μου, ένα μικρό βιογραφικό, ένα μικρό μέρος Δοκιμίου μου από το βιβλίο μου Το λ των λέξεων και του Λόγου Δοκίμια και τέσσερα εικαστικά έργα ζωγραφικής μου (σελ. 514-515).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, προέβει στην έκδοση του τρίτου τόμου της εγκυκλοπαίδειας γραμμάτων και τεχνών με επιμέλεια εκδόσεων Δημητρίου Μπουκόνη. Η έκδοση αυτή καθώς κι ο σκοπός της Αμφικτυονίας Ελληνισμού σκοπό έχει την δημιουργία  γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων μητροπολιτικής Ελλάδας και των ανά τον κόσμο Ελλήνων. Η εμπέδωση της ειρήνης στον κόσμο, η αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών. Η διατήρηση και διάδοση της πολυσυλλεκτικότητας της ελληνικής κοινωνίας και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Η αντίθεση σε κέντρα και μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στη φίμωση των πολιτών να συμμετέχουν σε μια δίκαιη κατανομή των αγαθών, ώστε ο πλούτος να μη συσσωρεύεται σε μια οικονομική ολιγαρχία και να απολαμβάνουν όλες τις παροχές ενός κοινωνικού φιλολαϊκού συστήματος. 

  ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

2021

Πρόκειται για έναν καλαίσθητο τόμο 594 σελίδων προσεγμένης έκδοσης, με επιμέλεια κειμένων από: Κων/νο Νίγδελη, Ευαγγελία - Αγγελική Πεχλιβανίδου, Γεώργιο Καραγιάννη. Με καλλιτεχνική επιμέλεια από: Παπανικολάου Χρήστο, Μπουκόνη Χαρά. Με σελιδοποίηση-σχεδίαση Νικολάου Μαυρογέννη κι εκτύπωση-βιβλιοδεσία printmart LTD


Ταυτόχρονα έλαβα κι ένα δίπλωμα ευχαριστιών για τη συμμετοχή μου σε αυτόν τον τόμο

Ευχαριστώ κι ευγνωμονώ την Αμφικτυονία Ελληνισμού για το σπουδαίο πολιτισμικό της έργο και όλους όσους εργάστηκαν γι΄ αυτήν την μοναδική κι υπέροχη έκδοση καθώς κι όλους τους αναγνώστες, μελετητές και φορείς οπού διαδίδουν και διασώζουν την ελληνική γλώσσα, τις καλές τέχνες και τον πολιτισμό.

Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Εικαστικός