Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Νότα Κυμοθόη "Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ"

Photography and writer Kymothoe Nota©Νότα Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "O ΔΡΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" 

Ένα σπουδαίο έργο Τέχνης από γυαλί, όπου όταν το βλέπω μου θυμίζει δρομέα φωτός. Τα γυαλιά της οθόνης υπολογιστών και κινητών, όπου μέσα τους κλείνουν όλη τη σοφία της ανθρωπότητας στην εποχή μας!
Είμαι χαρούμενη καθώς το παρατηρώ κι όχι δυστυχής, αυτήν την εποχή του covid_19 καθώς η ορμή του φέρνει στο νου μου όλη της νιότης την ορμή, αυτήν οπού το συναίσθημα γίνεται όλο έργο. Γίνεται αγώνας ζωής και τέχνη. Είναι ο έρωτας, οπού σμίγει ανθρώπους και δημιουργεί νέα ζωή. Είναι των Ελλήνων οι κομματιασμένες χαρές από αμέτρητες καταστροφές, όπου ενωμένες υπάρχουν μέσα στον ελληνικό πολιτισμό! Ένας πολιτισμός οπού διδάσκει από τα πρώτα χνάρια της ύπαρξής του.
"Ο Δρομέας", είναι έργο του Κώστα Βαρώτσου και τοποθετήθηκε στην Πλατεία Ομονοίας αρχικά, τον Αύγουστο του 1988. Είναι μοντέρνο γλυπτό με σίδερο και σπασμένα γυαλιά, όπου η όψη του αλλάζει ανάλογα με το φως οπού πέφτει επάνω του. Το 1994 έγινε ανάπλαση της Πλατείας Ομονοίας και μεταφέρθηκε στην μικρή Πλατεία που σχηματίζεται στη διασταύρωση Βασ. Κων/νου και Βασ. Σοφίας.