Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα

Κείμενα, Ποίηση, Φωτογραφίες κι Έργα Τέχνης:Κυμοθόη Νότα
Νότα Κυμοθόη Λογοτέχνης και Ζωγράφος© Nότα Κυμοθόη

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Nότα Κυμοθόη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"

Νότα Κυμοθόη "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"
Μεγάλη αγάπη όλοι και όλα για την Ελλάδα. Ως κι αυτή η σκόνη από την έρημο Σαχάρα μας επισκέφτηκε. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα. Τέτοια εποχή κάθε χρόνο, κάνει το ανοιξιάτικο ταξίδι της, η ιερή ενέργεια της Ιούς ή μήπως της Ίσιδος;
Ουρανός θαμπός σήμερα εδώ. Συνωστισμός. Ζεστή ατμόσφαιρα. Μη στενοχωριέστε, έρχονται και τα χελιδόνια. Ταξιδεύουν. Θα κάνουμε χαρές καθώς θα έρχονται χαρούμενα. Ο κοροναϊός σε β΄πλάνο. Θα τον στείλουμε διακοπές. Γι΄αυτό ετοιμάζει βαλίτσες κι είναι καιρός να πάει για να εξομολογηθεί και να λειτουργηθεί για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Ας τον ξορκίσουν οι άγιοι πατέρες, έτσι όπως ξέρουν. Θα τους ευγνωμονούμε γι΄αυτό.
Ημέρα μας σήμερα εμάς, όλων των γυναικών κι ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες μας και σε όλο τον κόσμο, γιατί όλος ο κόσμος εξήλθε από τα κορμιά μας. Αγαπάμε. Και η Παναγία γυναίκα είναι κι αυτή. Από αυτήν γεννήθηκε ο Χριστός και Θεός των χριστιανών. Κι όλοι οι Θεοί όλων των θρησκειών από το σώμα γεννήθηκαν γυναίκας κι αυτοί. Γι΄αυτό όλοι, μας αγαπάνε κι όλος ο εμπορικός κόσμος εμπνεύστηκε από τις δικές μας επιθυμίες. Γι΄αυτό κι αγαπάμε τους επιχειρηματίες που δεν χρησιμοποίησαν και δεν χρησιμοποιούν τις γυναίκες. Κι ιδιαίτερα αγαπάμε και τους άντρες επιχειρηματίες. Δίχως εμάς δεν θα είχαν γεννηθεί, δεν θα είχαν αγκαλιά μητρικής στοργής, δεν θα είχαν μήτε την μητρική γλώσσα. Ευχαριστούμε το Θεό του Φωτός των Όλων Δυνάμεων του Παντός Ουρανού Όλων της Α΄Αρχής και του Α΄Αιτίου όπως τον ονομάζει ο κάθε άνθρωπος επάνω στη γη, την Γαία τη Μεγάλη Μητέρα Θεά κι ευχαριστούμε λοιπόν τους άντρες με τα υπέροχα σπέρματά τους, για τα υπέροχα παιδιά τα οποία θελήσαμε να γεννηθούν και να έχει η ζωή συνέχεια. Έχουμε αυτό το δικαίωμα της επιλογής οι γυναίκες. Το σώμα είναι δικό μας κι ως θέλει ο καθαρός μας νους, η επιλογή της γέννησης παιδιών είναι δικαίωμά μας κι εμείς αποφασίζουμε αν θέλουμε ή όχι τη γέννηση ενός παιδιού. Δεν είμαστε "υποχείρια" σε "γυναικοστάσια αναπαραγωγής" όπως "κοτέτσια", "χοιροστάσια" κι όλα τα εκτροφεία θηλαστικών αναπαραγωγής. Αλλά μήτε "δοχεία" σπερμάτων, όπως κάποιοι νομίζουν. Είμαστε άνθρωποι, καθώς θέλει κι ο Θεός της Α΄ Αρχής και του Α΄ Αιτίου. Ο ρατσισμός, ο διαχωρισμός και η μισαλλοδοξία κατά των γυναικών προέρχεται από ομάδες "θρησκευτικού φανατισμού" μιας άλλης εποχής, για λόγους εξουσιαστικής δύναμης. Για λόγους οπού ο Αβραάμ είχε 4 γυναίκες παντρευτεί και οι 4 ήταν αδερφές κι ερωτοτροπούσε και με τις 4 για ν΄αποκτήσει υιό κι αυτές οι καημένες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ήταν ο αρχηγός κάποιας φυλής. Μήπως είναι καιρός ν΄ αλλάξει όλη αυτή η λανθασμένη ενέργεια η οποία ακόμα εμμένει και μισεί τις γυναίκες; Και το μίσος προς τις γυναίκες έχει πρακτικές διαστάσεις μέσα από διδασκαλίες κι ευλογίες. Κι αυτές οι διαστάσεις έχουν θεμέλια εξουσίας, λες κι οι γυναίκες είμαστε β΄ κατηγορίας άνθρωποι. Μας μισούν ή μας ζηλεύουν; Δεν ξέρω τι είδους γονίδια έχουν στα κορμιά τους ή τι είδους διαστρέβλωση έχει ο νους τους. Ο κάθε άνθρωπος αγαπάει το σώμα του και κανείς δεν έχει κανένα δικαίωμα να του επιβάλλει τι θα κάνει.
Παρακαλώ το Θεό της Αγάπης και της Αρμονίας να φωτίσει όλους τους νόες αυτών των νοσηρών και ν΄αποδεχτούν τη γυναίκα ως ΆΝΘΡΩΠΟ και να μη την ξεχωρίζει η όποια "ιερότητά τους¨ ως κάτι διαφορετικό. Ας συνειδητοποιήσουν πως ευθύνονται για την όποια θέση της γυναίκας και να πάψουν να έχουν τη γυναικεία φύση μόνον για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις τους και τις εγωιστικές τους τάσεις. Να μη έχουν τις γυναίκες ως "δούλους" υποτακτικούς στις θελήσεις τους. Να μη παρενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες. Τι θλιβερή κι αυτή η όλη ιστορία της πορνογραφίας μέσα στο μυαλό και στη σκέψη τους; Ίσως γι΄ αυτό απαγορεύουν στις γυναίκες να εισέρχονται σε χώρους "μοναστηριών" όπως το Άγιον Όρος, που είναι "κοινόβιο" ανδρών. Τι διαχωρισμός κι αυτός; Εκεί λοιπόν οι άντρες βρήκαν την ησυχία τους; Δεν πατάει γυναίκα. Αλλά πατάει η tv και η τεχνολογία. Μεγάλος πειρασμός κι αυτός. Εύχομαι ως γυναίκα να έρθει αρμονία και ισορροπία σε όλων τις σκέψεις και οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις χαμερπείς καταστάσεις τους και να χαρούν τον Έρωτα της Ζωής κι όχι απλά το "σεξ" ως γεύση με τις 5 αισθήσεις τους. Και τι θλιβερή ιστορία στο χώρο της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού; Η παιδεία πάει μαζί με τα θρησκεύματα. Οι έξυπνες γυναίκες μισούνται από τους άντρες στη μορφή και μόνον αρσενικοί είναι καθαροί και θεοί; Ας έρθει λοιπόν ισορροπία στο θέμα αυτό κι ας θεραπεύσουν τις σκέψεις τους, όλοι εκείνοι οι οποίοι λένε ρήματα που περιέχουν έννοιες κακίας και μίσους. Γιατί μάλλον τον εαυτό τους μισούν ή δεν έχουν καλά κατανοήσει. Ίσως γιατί δεν κατανοούν ότι καμιά γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη ν΄ ανέχεται απρεπείς κι ενοχλητικές συμπεριφορές, αλλά μήτε και νοσηρή συμπεριφορά, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Κι αν κάποιοι είναι "δήθεν" με τίτλους και ηγούνται σε πολιτικοθρησκευτικές ομάδες, με απρεπή συμπεριφορά και κάποιοι πρόεδροι σε λογοτεχνικά σωματεία που βρίζουν κι απειλούν δημοσίως, ίσως είναι καιρός να κατανοήσουν πως έχουν ξεφύγει. Διπρόσωπος είναι ο χαρακτήρας τους κι όσους διθυράμβους κι αν πλέκει η συμπεριφορά τους σε άλλους για να φαντάζουν πως είναι "δήθεν" χαμογελάω για όλη τη γνώση που έλαβα. Έτσι απλά, γιατί είμαι γυναίκα κι ο λόγος της Ποίησής μου αλλά και της λογοτεχνίας την οποία ποιώ, είναι και θα είναι διαχρονικός. Καλημέρα "δήθεν" πολιτισμένη ανθρωπότητα, οπού λησμόνησες να σκύψεις με συμπόνοια στον συνάνθρωπο. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!